Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 7 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

HORECA - BTW

Wild- en feestmenu’s en uw kassa met black box…

De feestdagen zijn in aantocht, de deadline voor de activering van uw black box nadert. Hoog tijd om de btw-regels rond menu’s even op te frissen en te controleren of uw kassa met black box alles correct registreert. Wat is er van belang? Meer...

HORECA - BTW

De btw-verlaging in de horeca…

Onlangs stelden een aantal van uw collega’s ons vragen waaruit blijkt dat de regeling rond de btw-verlaging in de praktijk niet altijd optimaal toegepast wordt. Laat ú misschien ook een voordeel liggen? Meer...

FISCAAL - BTW

De 65/35-regel voor uw cateringfactuur

Meer...

FISCAAL - BTW

Al uw ontvangsten opsplitsen volgens de 65/35-regel?

Sinds kort mag u van de BTW in bepaalde gevallen een verdeelsleutel van 65/35 toepassen. Geldt die verdeling voor al uw ontvangsten of moet u toch zelf bijhouden hoeveel maaltijden en hoeveel dranken u afrekent? Meer...

FISCAAL - BTW

Prijs vol- of halfpension: 50% tegen 12%?

Meer...

FISCAAL - BTW

Valt uw valentijnsmenu niet onder de 65/35-regel?

Voor all-inmenu’s en de formule ‘half- of volpension’ stelde de BTW-Administratie onlangs voor om de prijs te verdelen in 65% voor eten en 35% voor drinken. Die verdeling geldt echter niet altijd. Mag u ook een betere verdeling invoeren? Meer...

FISCAAL - BTW

Is uw menukaart al aangepast aan het 12%-BTW-tarief?

Vanaf 1 januari geldt het verlaagd BTW-tarief van 12% voor ‘maaltijden’. Verlies uw menukaart echter niet uit het oog, zeker als u met een ‘all-inmenu’ werkt. Ook voor een formule ‘half- of volpension’ stelt er zich mogelijk een probleem… Meer...

Geactualiseerd op: 02.05.2024

Meer van Indicator