Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

PERSONEEL - ARBEIDSDUUR

Hoelang mag een flexi per dag voor u werken?

Sinds 2018 is het systeem van de flexi’s uitgebreid naar de kleinhandel en voortaan kunnen ook gepensioneerden als flexi werken. Hoeveel uren per dag en per week kan zo’n flexi dan eigenlijk bij u werken? Meer...

PERSONEEL - VARIA

Straks beter af met voltijdse werknemers in de horeca?

Op 07.04.2015 concretiseerde de regering-Michel een aantal ondersteunende maatregelen uit het zgn. horecaplan. Wat is daarbij voor u als uitbater van een horecazaak van belang? Meer...

PERSONEEL - EXTRA’S

Smartphone bij de hand om extra’s aan te geven?

Sinds 1 oktober 2013 kunnen horecazaken goedkoper een beroep doen op extra’s. De voordelen hebben echter limieten. Hoe houdt u die in het oog en speelt u er in 2014 optimaal op in? Ook de Dimona-aangifte kan nu wat vlotter… Meer...

PERSONEEL - OVERUREN

91, 130, 143 of 180 overuren… Waar ligt de grens nu?

Midden december 2013 werd er een nieuwe cao voor de horeca gesloten. Daarin staat dat de grens voor overuren opgetrokken wordt tot 143 uur. Voorzag een recente wet niet dat het maximum op 180 lag? Hoe zit dat nu precies? Meer...

PERSONEEL - VARIA

Van 130 naar 180 ‘goedkope’ overuren…

Midden november kondigde de regering aan dat het aantal ‘goedkope’ overuren opgetrokken zou worden, echter niet voor alle werkgevers én onder bepaalde voorwaarden. Hoe zit het en hoe goedkoop zijn die overuren eigenlijk? Meer...

HORECA - INSPECTIE

Extra’s: vóór middernacht annuleren…

Meer...

HORECA - PERSONEEL

Extra’s binnenkort extra voordelig…

Onlangs keurde de ministerraad het horecaplan goed, met daarin de nieuwe regels van de zgn. gelegenheidsarbeid in de horeca. Hoeveel goedkoper worden uw extra’s en waarmee moet u eerstdaags rekening houden? Meer...

PERSONEEL - EXTRA’S

Extra’s straks minder zwaar belast…

Meer...

PERSONEEL - EXTRA’S IN DE HORECA

Een extra die uiteindelijk drie dagen werkt...

Meer...

PERSONEEL - INSPECTIE

Een werknemer is pas in dienst en dan krijgt u controle...

Er ging net een nieuwe werknemer van start in uw winkel/horecazaak en juist die dag krijgt u controle van de sociale inspectie. Sinds kort riskeert u een hogere boete als de DIMONA-aangifte nog niet gebeurd is. Hoe kunt u dit voorkomen? Meer...

Geactualiseerd op: 06.05.2024

Meer van Indicator