Aanverwante adviezen
Zoekresultaat: 10 adviezen
FISCAAL - BTW
Voorschotten en btw, hoe zit dat ook alweer?
U vraagt een voorschot aan een klant of betaalt zelf een voorschot aan een leverancier. Hoe zit het dan met de btw en wat als in geval van annulatie van de bestelling of opdracht, het voorschot omgezet wordt in een schadevergoeding? Meer...
HORECA - BLACK BOX
Nieuwe kassaregels eens black box geactiveerd?
De 10%-grens wordt geschrapt. Wat verandert er als u in 2014 daaronder bleef? Als u ten laatste eind 2015 uw black box activeert, gelden er vanaf dan nieuwe regels rond het intikken op uw kassa en het uitreiken van btw-bonnetjes? Meer...
BLACK BOX
Wat moet u nu doen in twee speciale gevallen?
Als u in 2015 uw activiteit wijzigt naar één waarvoor geen black box nodig is of u ermee stopt, moe(s)t u zich dan registreren en een GKS kopen? Als u uw VSC-kaart toegestuurd krijgt, moet u daarmee dan meteen uw black box activeren? Meer...
BLACK BOX - BTW
Dringend btw-bonnetjes bestellen?!
Vanaf 01.01.2015 begint het blackbox-verhaal ten volle te spelen, al hoeft die dan nog niet in uw zaak te staan. Wat is er met het oog op de overgang naar 2015 van belang? Wat zijn de voornaamste wijzigingen en aandachtspunten daarbij? Meer...
BLACK BOX - VARIA
Ophef rond de invoering van de black box
Een studie die de enorme impact van de invoering van de black box in kaart bracht, zorgde begin augustus 2014 voor heel wat deining. Hoe zit het echter met de timing en de nieuwe btw-verplichtingen? Meer...
BLACK BOX
Meer duidelijkheid over timing
Er is nieuws uit de wandelgangen van de Btw-Administratie over de invoering van de black box. Wat is daarbij voor u van belang? Meer...
HORECA - BLACK BOX
De minister wil ook een black box in uw frituur…
Onlangs interpreteerde de minister de voorwaarden waaronder u in uw frituur aan 6% btw mag afrekenen zo eng, dat u sneller dan u denkt met de black box opgescheept zit. Sowieso wijzigt er voor u vanaf 1 januari het een en ander… Meer...
HORECA - BLACK BOX
Ontsnapt aan de black box, goed nieuws?
In 2013 is de invoering van de geregistreerde kassa met zgn. black box een feit. Wanneer kunt u niet anders dan in uw horecazaak zo’n black box te activeren en mag u zich gelukkig prijzen als u er niet toe verplicht bent? Meer...