Aanverwante adviezen
Zoekresultaat: 10 adviezen
FISCAAL - BTW
Opnieuw tijdelijk 6%-btw-tarief voor de horeca
De heropening van de terrassen op 8 mei jl. gaat gepaard met een nieuw tijdelijk verlaagd btw-tarief voor de horeca. Wat moet u hierover weten en hoe zat dat concreet met takeaway? Heeft dat ook gevolgen voor uw witte kassa? Meer...
FISCAAL - BTW
Nieuw btw-tarief in cafés en restaurants sinds 8 juni 2020
Sinds 8 juni 2020 geldt een verlaagd btw-tarief van 6% voor dranken en maaltijden in cafés en restaurants. Wanneer geldt dat tarief dan precies en wijzigt er ook iets in het tarief voor meeneemgerechten? Meer...
FISCAAL - BTW
Traiteur of gewoon leverancier van eten en drinken?
De zomer komt eraan en dus doen klanten een beroep op u om hun feest thuis te verzorgen. In welke mate mag u als restaurateur-traiteur afrekenen tegen het 6%-btw-tarief of moet u als beenhouwer afrekenen tegen het 12%-btw-tarief? Meer...
FISCAAL - BTW
Uw opendeur verpest door de Btw?
De Btw durft al eens moeilijk doen over facturen voor hapjes en drankjes tijdens een opendeur. Van de rechter mogen ze geen roet in het eten gooien… Meer...
FISCAAL - BTW
Houd opendeurdagen mét BTW-aftrek!
De aftrek van BTW op drank en hapjes blijft een discussiepunt, ook al is de rechtspraak in uw voordeel. Is er echt geen manier om die miserie te vermijden? Meer...
FISCAAL - BTW
Al uw ontvangsten opsplitsen volgens de 65/35-regel?
Sinds kort mag u van de BTW in bepaalde gevallen een verdeelsleutel van 65/35 toepassen. Geldt die verdeling voor al uw ontvangsten of moet u toch zelf bijhouden hoeveel maaltijden en hoeveel dranken u afrekent? Meer...
FISCAAL - BTW
Valt uw valentijnsmenu niet onder de 65/35-regel?
Voor all-inmenu’s en de formule ‘half- of volpension’ stelde de BTW-Administratie onlangs voor om de prijs te verdelen in 65% voor eten en 35% voor drinken. Die verdeling geldt echter niet altijd. Mag u ook een betere verdeling invoeren? Meer...
FISCAAL - BTW
Is uw menukaart al aangepast aan het 12%-BTW-tarief?
Vanaf 1 januari geldt het verlaagd BTW-tarief van 12% voor ‘maaltijden’. Verlies uw menukaart echter niet uit het oog, zeker als u met een ‘all-inmenu’ werkt. Ook voor een formule ‘half- of volpension’ stelt er zich mogelijk een probleem… Meer...
FISCAAL - BTW
Kan uw kassa de BTW-verlaging nog volgen?
Vanaf 1 januari wordt de BTW in de horecasector verlaagd naar 12%. Hoe zit dat precies? Geldt die verlaging alleen voor restaurants? Wordt het tarief van meeneemgerechten dan verhoogd? Heeft u dringend een nieuwe kassa nodig? Meer...