Aanverwante adviezen
Zoekresultaat: 7 adviezen
PERSONEEL - ARBEIDSDUUR
Overuren voortaan eenvoudiger
Laat u uw werknemers in de drukke zomermaanden extra uren kloppen in uw winkel, dan kan dat voortaan veel eenvoudiger. Geldt dat ook in de horeca? Meer...
PERSONEEL - HORECA
De spelregels voor de overuren van voltijdsen in de horeca
De Programmawet van 3 augustus 2016 bevestigt dat u aan uw voltijdse werknemers 300 of 360 overuren voordelig kunt uitbetalen. Hoe zorgt u ervoor dat het aantal overuren binnen die perken blijft? Meer...
PERSONEEL - HORECA
Twee verschillende soorten overuren...
In de horeca zijn er twee verschillende soorten overuren van belang, de zgn. goedkope overuren en de zgn. netto-overuren. Hoe zit het precies daarmee? Zijn die goedkope overuren effectief goedkoop of zijn er betere alternatieven? Meer...
HORECA - PERSONEEL
Goedkoper personeel door nieuwe maatregelen
De officiële deadline voor de effectieve activering van de black box in uw horecazaak nadert. De regering zei toe om maatregelen te treffen om de loonkosten te kunnen beheersen. Hoever staat het daar nu mee? Meer...
PERSONEEL - VARIA
Straks beter af met voltijdse werknemers in de horeca?
Op 07.04.2015 concretiseerde de regering-Michel een aantal ondersteunende maatregelen uit het zgn. horecaplan. Wat is daarbij voor u als uitbater van een horecazaak van belang? Meer...
PERSONEEL - OVERUREN
91, 130, 143 of 180 overuren… Waar ligt de grens nu?
Midden december 2013 werd er een nieuwe cao voor de horeca gesloten. Daarin staat dat de grens voor overuren opgetrokken wordt tot 143 uur. Voorzag een recente wet niet dat het maximum op 180 lag? Hoe zit dat nu precies? Meer...
PERSONEEL - OVERUREN
Uw personeel goedkope overuren laten presteren!
De regering besliste onlangs om het aantal goedkope overuren op te trekken van 130 naar 200. Hoe zit dat nu eigenlijk met die goedkope overuren? Kan dat systeem tijdens de eindejaarsperiode voor u van pas komen? Meer...