Aanverwante adviezen
Zoekresultaat: 7 adviezen
HORECA - PERSONEEL
Goedkoper personeel door nieuwe maatregelen
De officiële deadline voor de effectieve activering van de black box in uw horecazaak nadert. De regering zei toe om maatregelen te treffen om de loonkosten te kunnen beheersen. Hoever staat het daar nu mee? Meer...
PERSONEEL - AANWERVEN
Dagcontracten een probleem?
Een bepaalde vakbond bestempelt dagcontracten als ‘not done’. Zijn de wettelijke regels ter zake strenger geworden of moet u niet wakker liggen van die heisa rond dagcontracten? Waarmee moet u als middenstander effectief uitkijken? Meer...
PERSONEEL - EXTRA’S
Smartphone bij de hand om extra’s aan te geven?
Sinds 1 oktober 2013 kunnen horecazaken goedkoper een beroep doen op extra’s. De voordelen hebben echter limieten. Hoe houdt u die in het oog en speelt u er in 2014 optimaal op in? Ook de Dimona-aangifte kan nu wat vlotter… Meer...
HORECA - PERSONEEL
Extra’s binnenkort extra voordelig…
Onlangs keurde de ministerraad het horecaplan goed, met daarin de nieuwe regels van de zgn. gelegenheidsarbeid in de horeca. Hoeveel goedkoper worden uw extra’s en waarmee moet u eerstdaags rekening houden? Meer...
PERSONEEL - INSPECTIE
Een werknemer is pas in dienst en dan krijgt u controle...
Er ging net een nieuwe werknemer van start in uw winkel/horecazaak en juist die dag krijgt u controle van de sociale inspectie. Sinds kort riskeert u een hogere boete als de DIMONA-aangifte nog niet gebeurd is. Hoe kunt u dit voorkomen? Meer...