Omdat er bij het ondernemen 1.001 zaken komen kijken, biedt deze databank u meer dan 60.000 businessadviezen in 14 domeinen.

Aanbevolen adviezen

AANGIFTE - PERSONENBELASTING

Gun uzelf een belastingvrij dividend van € 1.666 op de algemene vergadering!

Op de uitkering van ‘gewone’ dividenden betaalt u in principe 30% of 15% roerende voorheffing (rv). Volgens een collega kunt u echter jaarlijks € 1.666 aan dividenden belastingvrij uit uw kmo halen. Hoe zit dat juist?

BEDRIJFSLEIDER - AUTO VIA VENNOOTSCHAP

Hoe uw voordeel alle aard (VAA) auto beperken?

U heeft dit voorjaar gebruikgemaakt van de saloncondities om een nieuwe auto aan te schaffen. Kunt u dan ook van die speciale acties gebruikmaken om uw VAA auto, die uw vennootschap u gratis ter beschikking stelt, te verminderen?

Meest gelezen adviezen

GELD UIT UW VENNOOTSCHAP HALEN - AUTO VIA VENNOOTSCHAP

Een elektrische auto kopen in 2024: hoe zit dat fiscaal gezien?

U overweegt om de CO2 -uitstotende auto, die u nu gratis ter beschikking krijgt van uw vennootschap, te vervangen door een elektrische. Welke regels gelden dan voor de vennootschapsbelasting, btw, belasting op inverkeerstelling (BIV) en verkeersbelasting? En hoeveel bedraagt het voordeel alle aard (VAA) gratis auto waarop u belast wordt?

AUTO & TRANSPORT - AUTO VIA VENNOOTSCHAP

Elektrische auto van BV laden met privézonnepanelen?

U rijdt met een elektrische auto van uw vennootschap, die u ook thuis oplaadt. Wordt u bovenop het voordeel alle aard (VAA) auto belast op een extra VAA wanneer u die laadkosten door uw vennootschap laat terugbetalen, en wat als de elektriciteit deels voortkomt van uw privé zonnepanelen?

FISCAAL - AFTREKBARE KOSTEN

Uw kosten voor e-facturatie voor 120% aftrekbaar

De wet die het elektronisch factureren tussen Belgische ondernemingen vanaf 2026 verplicht, is een feit! Om de daarmee gepaard gaande kosten wat te temperen, krijgt u wel een aftrek van 120%. Hoe zit dat concreet?

BELASTINGEN - AFTREKBARE KOSTEN

Een fiets op kosten van uw vennootschap: hoe zit dat fiscaal?

Het is lente en het kriebelt om weer te gaan fietsen. Uw fiets is echter aan vervanging toe. Is het fiscaal voordelig om zo’n fiets aan te schaffen via uw vennootschap? En hoe zit dat als u uw werknemer een fiets ter beschikking stelt?

FISCAAL - AUTO

Elektrische auto: wat met het voordeel alle aard en de fiscale aftrekbaarheid?

Over het voordeel alle aard van benzine- en dieselauto’s was begin 2024 heel wat commotie, maar wat met een elektrische auto? Hoe wordt het voordeel daarvoor berekend en wat met de aftrek van de autokosten?

Meest recente adviezen

WAALS GEWEST - RUIMTELIJKE ORDENING

Waalse CoDT van kracht sinds 1 april 2024

FISCAAL - INTERESTAFTREK

Eigen woning wordt tweede woning, fiscaal voordelig?

U verhuist en uw voormalige gezinswoning wordt nu uw tweede woning. Komt u voor die eerste woning waar nog een oude lening op rust in aanmerking voor het federaal langetermijnsparen en de interestaftrek? Even kijken...

AANGIFTE - PERSONENBELASTING

Welke deadline voor uw aangifte pb?

Zodra Tax-on-web via MyMinfin begin mei weer geopend wordt, kunt u uw belastingaangifte voor inkomstenjaar 2023 indienen. Wanneer is de deadline?

BEDRIJFSLEIDER - VOORDEEL VAN ALLE AARD

Rechter past forfaitaire raming VAA gratis lening niet toe!

A is de vaste vertegenwoordiger van BV X, bestuurder van NV Y, en krijgt van die tweede vennootschap een lening. De fiscus belast het verschil tussen de interest die A betaalt en de zgn. fictieve debetinterest volgens het KB/WIB 92 als een voordeel van alle aard (VAA). De rechter komt tot een interessante beslissing…

Geactualiseerd op: 22.04.2024

Meer van Indicator