Omdat er bij het ondernemen 1.001 zaken komen kijken, biedt deze databank u meer dan 60.000 businessadviezen in 14 domeinen.

Aanbevolen adviezen

BELASTINGEN - CONTROLE

De fiscus op bezoek: wat mag hij doen en wat niet?

Wanneer u bezoek krijgt van de fiscus, kan er discussie ontstaan over wat de controleurs mogen doen en wat niet. Wat als u de toegang of inzage weigert? Het Grondwettelijk Hof zette in een arrest van 12.10.2017 de puntjes op de i.

VENNOOTSCHAPSVORM

Nv omvormen tot bvba: wanneer interessant?

Door de nv om te vormen tot een bvba geeft u aan de vennootschap op een eenvoudige manier een meer besloten karakter. Hoe verloopt die omvorming? Welke overdrachtsbeperkingen gelden er dan in een bvba? Wat zijn de andere voor- en nadelen van die omvorming?

Meest gelezen adviezen

BELASTINGEN - AANSLAG

Kies de juiste afsluitdatum voor uw nieuwe vennootschap!

U wilt een nieuwe vennootschap oprichten. Uw boekhouder stelt dat, ten gevolge van de belastinghervorming, u door de juiste afsluitdatum te kiezen heel wat vennootschapsbelasting kunt uitsparen. Hoe zit dat precies?

BEDRIJFSWAGEN

Op reis met de firmawagen?

Als een werknemer met zijn door u geleasede firmawagen op vakantie gaat naar het Zuiden, kan dit dan tot extra kosten voor u leiden? Een aantal tips...

FISCAAL - AUTOKOSTEN

Met de auto op vakantie, hoe zit dat?

Tijdens het bouwverlof gaat u met de auto van uw bvba of eenmanszaak op vakantie. Heeft dat fiscale gevolgen voor u privé of voor uw vennootschap/zaak?

BELASTINGAANGIFTE

Tax-on-web anno 2018: wat zeker nog aanpassen?

Uw werknemers kunnen tot 12 juli 2018 hun belastingaangifte voor de inkomsten van 2017 indienen via Tax-on-web. Veel codes zijn al vooraf ingevuld, maar soms kan die ‘voorinvulling’ in hun nadeel zijn. Waarop moeten ze bv. letten?

BELASTINGEN - INVESTERINGEN

Waarom u het best vóór 01.01.2020 nog investeert!

Vanaf 2020 daalt de vennootschapsbelasting nog eens en veranderen de afschrijvingsregels. De investeringsaftrek (IA) werd voor de periode 01.01.2018-31.12.2019 tijdelijk opgetrokken van 8% naar 20%. Investeert u dan beter nu?

Meest recente adviezen

PERSONEEL - VERLONING

180 goedkope overuren in de bouw, hoe zit dat?

In de bouw bestaat er een systeem van goedkope overuren met een toeslag van 20% (i.p.v. 50%). Daarnaast is er ook een systeem van fiscaal goedkope overuren. Hoeveel uren per jaar kunt u van die voordelen gebruikmaken?

VERZEKERINGEN - TIENJARIGE AANSPRAKELIJKHEID

Wie moet zich precies verzekeren sinds 01.07.2018?

Sinds 01.07.2018 moet u zich als aannemer in bepaalde gevallen verzekeren voor de tienjarige aansprakelijkheid. Wie moet zich dan precies verzekeren? Geldt dat ook bv. als schilder, elektricien, ... ? De minister sprak zich uit...

FISCAAL - AFTREKBARE KOSTEN

Werkmaterialen gestolen uit uw camionette, wat nu?

Onlangs is in de media verschenen dat er dure werkmaterialen gestolen werden uit de camionette van uw collega. Kan op die gestolen materialen dan nog afgeschreven worden en hoe zit dat voor de Btw? Hoe gaat u daarbij het best te werk?

BTW - VARIA

Goed nieuws over de btw-boetes!

Het huidige strenge boetesysteem inzake btw wordt versoepeld, aldus de minister. Goed nieuws dus, maar wat houdt die versoepeling concreet in?

Geactualiseerd op: 17.08.2018

Meer van Indicator

indicator