Omdat er bij het ondernemen 1.001 zaken komen kijken, biedt deze databank u meer dan 60.000 businessadviezen in 14 domeinen.

Aanbevolen adviezen

VERVOER - AUTO

Interessante apps voor in de auto

Wellicht gebruikt u in de auto ook soms een navigatie-app op uw smartphone. Er zijn echter nog andere handige apps voor chauffeurs.

VENNOOTSCHAP - AUTO VIA VENNOOTSCHAP

Ook voor u een lager voordeel alle aard auto in 2019?

De gemiddelde CO2 -uitstoot van de nieuw ingeschreven wagens steeg het afgelopen jaar met 2 gram. Op zich is dat geen goed nieuws voor het milieu. Vreemd genoeg daalt hierdoor uw voordeel alle aard (VAA) auto. Hoe komt dat?

Meest gelezen adviezen

BEDRIJFSWAGEN

Nu al aan aftrekregels 2020 denken bij nieuwe wagen?

Heeft u werknemers die nu in 2019 een nieuwe firmawagen moeten kiezen, dan zijn de nieuwe aftrekregels uit de vennootschapsbelasting die pas in 2020 in werking treden, toch al van belang. Waarom is dat en wat kunt u doen?

VENNOOTSCHAP - AUTO VIA VENNOOTSCHAP

Geen twee auto’s meer in uw vennootschap?

Naar aanleiding van het autosalon overweegt u om een tweede wagen via uw vennootschap aan te kopen. Kan dat echter zomaar? Hoe gaat de fiscus daar tegenwoordig mee om? Een recent arrest verduidelijkt.

GRONDIG ONDERZOCHT - VENNOOTSCHAP

Auto van uw bvba overkopen voor een prikje?

Als u de auto van uw bvba zelf overkoopt, bv. voor uw kinderen, is de verleiding groot om zeker niet te veel te betalen. U mag echter ook niet overdrijven, want dan riskeert u problemen met de fiscus. Welke? Een recent vonnis licht toe...

AUTO - LICHTE VRACHT

Een lichte vracht in plaats van een personenauto?

Dit jaar is het weer autosalon, waarbij vooral bedrijfsvoertuigen aan bod komen. Fiscaal gezien bent u met een bestelwagen of pick-up inderdaad beter af dan met een gewone auto. Tijd om uw auto dan te vervangen door een ‘echte’ lichte vracht?

VENNOOTSCHAP - OPVOLGING

Ook rekening vennootschap geblokkeerd na overlijden?

Bij uw overlijden worden uw privérekeningen onmiddellijk geblokkeerd door de bank. Geldt dat ook voor de rekening(en) van uw vennootschap? Moet u bijzondere voorzorgen nemen voor het geval u plots zou overlijden?

Meest recente adviezen

INFORMED CONSENT

Cassatie: bewijslast niet bij de arts!

U moet uw patiënt informeren. Maar wie moet bewijzen of het wel/niet gebeurd zou zijn? Het Hof van Cassatie heeft begin 2019 de knoop doorgehakt...

VENNOOTSCHAP

UBO-register: nu dringend tijd voor actie!

U moet nu tegen 31 maart 2019 de uiteindelijke begunstigde van de vennootschap aanmelden bij het UBO-register. Wat is het doel van dat register? Hoe bepaalt u in de praktijk wie de uiteindelijke begunstigde is? Welke informatie moet u dan doorgeven en hoe pakt u dat praktisch aan? Wie zal toegang hebben tot het UBO-register? Welke gegevens zijn ook toegankelijk voor elke geïnteresseerde burger?

PERSONEEL

Kan het bedrijf schade terugvorderen van u en uw collega’s?

Kan het bedrijf de schade terugvorderen bij een collega als die een enorme blunder begaat? Zijn afwijkende clausules in de arbeidsovereenkomst geldig? Kan de bedrijfsleider een premie toekennen aan wie geen ‘fouten’ maakt? Kunnen derden schade wel verhalen?

AUTO - LENEN

Lenen voor uw nieuwe auto, want supergoedkoop?

Ook na het autosalon blijven de autoleningen nog een tijdje zeer goedkoop. Bij sommige autoconstructeurs leent u zelfs tegen 0%! Is een lening voor uw nieuwe auto dan sowieso aangewezen, zelfs als u voldoende cash heeft?

BOEKHOUDING - JAARREKENING

Legt u uw jaarrekening neer volgens het micro-, verkort of volledig model?

Sinds kort kunt u de nieuwe modellen (mededeling van de NBB in het BS van 18.01.2019) voor het opmaken van uw jaarrekening over boekjaar 2018 downloaden van https://www.nbb.be/nl/balanscentrale/opmaken/modellen/modellen-vennootschappen . Welk model moet u nu gebruiken?

Geactualiseerd op: 22.02.2019

Meer van Indicator

indicator