Omdat er bij het ondernemen 1.001 zaken komen kijken, biedt deze databank u meer dan 60.000 businessadviezen in 14 domeinen.

Aanbevolen adviezen

BEDRIJFSWAGENS

‘Cash for cars’: uw bedrijfswagens inruilen voor een mobiliteitsvergoeding?

Werknemers kunnen hun bedrijfswagen inruilen voor een mobiliteitsvergoeding. Het wetsontwerp werd op 15.03.2018 goedgekeurd. Welke werknemers komen in aanmerking? Hoeveel bedraagt die vergoeding? Hoe wordt zij belast? Is een mobiliteitsvergoeding betalen voor het bedrijf goedkoper dan een firmawagen toekennen?

PENSIOEN - IPT

Wanneer kunt u uw IPT opnemen en hoe wordt het belast?

Sinds 01.01.2016 mag uw aanvullend pensioen ten vroegste uitbetaald worden op de datum dat u uw wettelijk pensioen opneemt. Zijn er uitzonderingen op die regel? Wat brengt het op? En welke netto-uitkering mag u verwachten?

Meest gelezen adviezen

PENSIOEN

Backservice of liquidatiereserve: hoe kiezen?

Is het vandaag na de daling van de tarieven in de vennootschapsbelasting nog zinvol om een backservicepremie te storten of kunt u toch beter een liquidatiereserve aanleggen? Welke belastingen betaalt u dan en hoeveel houdt u aan het einde van de rit netto over? In welke scenario’s is een liquidatiereserve toch voordeliger? Met welke andere aandachtspunten houdt u bij uw keuze het best ook rekening?

AUTO & TRANSPORT - AUTOKOSTEN

Dit jaar ook bij afkoop VAA auto 17% of 40% VU

BELASTINGEN - VOORDEEL VAN ALLE AARD

Mag u uw voordeel alle aard (VAA) woonst nu al verlagen?

Volgens een krant wil de minister van Financiën het verschil in berekening van het VAA woning wanneer deze door een natuurlijk persoon of door een vennootschap ter beschikking gesteld wordt, wegwerken. Hoe zit dat precies?

PENSIOEN - GROEPSVERZEKERING

Wat is ‘actief blijven’ tot uw 65ste?

Opdat uw extralegaal pensioenkapitaal ‘maar’ tegen 10% belast zou worden, moet u tot uw 65ste actief blijven. Een abonnee vroeg ons wat ‘actief blijven’ is.

INVESTERINGEN - AFSCHRIJVINGEN

Tot 3 x fiscaal voordeel voor fiets die u via uw bvba koopt!

Fiscaal gezien is het voordelig om voor uw woon-werkverkeer een fiets van uw bvba te gebruiken. U kunt zo tot 3 fiscale voordelen combineren. Voor wie kan dit interessant zijn? Geldt dit ook voor een koersfiets en een zgn. speedpedelec?

Meest recente adviezen

BELASTINGAANGIFTE

Aangekondigde fiscale controleacties 2018 gepubliceerd!

De lijst van wie zich dit jaar aan een fiscale controle mag verwachten, werd op 27.04.2018 bekendgemaakt op de website van de FOD Financiën! Reden om u ongerust te maken of niet echt? Even kijken...

BEVEILIGING - PRIVACY

Let op welke toestemmingen u aan Facebook geeft

Om in orde te zijn met de nieuwe Europese privacywetgeving zal Facebook u in deze periode expliciet enkele toestemmingen vragen. Waarop moet u letten?

VERVOER - AUTO

Autodelen iets voor u?

Via car sharing kunt u bv. een tweede auto privé of in uw zaak uitsparen. Waar kunt u hiervoor zoal terecht?

PRIVÉ - BURGERLIJKE STAAT

Hoe zit het nu ook alweer met het huwelijksquotiënt?

Het huwelijksquotiënt bestaat al tamelijk lang. Wie kan daar nu eigenlijk ook alweer gebruik van maken, onder welke voorwaarden, hoeveel bedraagt het en hoeveel levert het op?

Geactualiseerd op: 22.05.2018
indicator