Omdat er bij het ondernemen 1.001 zaken komen kijken, biedt deze databank u meer dan 60.000 businessadviezen in 14 domeinen.

Aanbevolen adviezen

ACTUALITEIT - FINANCIEEL & BANKZAKEN

Tijdelijk loon inleveren: aandachtspunten voor u privé!

Door de coronacrisis wilt u uw vennootschap wat extra ‘zuurstof’ geven door tijdelijk wat minder loon op te nemen. Welke gevolgen heeft dat verminderde loon voor u privé? Is uw loon op nul zetten een goed idee?

ACTUALITEIT - ZELFSTANDIGEN

Uitstel, vermindering of vrijstelling van sociale bijdragen

Zelfstandigen die getroffen worden door de gevolgen van het coronavirus, kunnen een vermindering, vrijstelling of uitstel van betaling vragen van hun sociale bijdragen. Komt u daarvoor in aanmerking? Wat moet u dan precies doen?

Meest gelezen adviezen

ACTUALITEIT - PERSONEEL

Corona: belastingvrije thuiswerkvergoeding!

BEDRIJFSWAGEN

Goed (fiscaal) nieuws over firmawagen

Het zag ernaar uit dat de CO2 -uitstoot van de firmawagens fors zou stijgen vanaf 2021 (door de zgn. WLTP-methode). Uit een recent bericht van de fiscus blijkt nu echter dat dit toch nog meevalt. Wanneer is dat zo?

ACTUALITEIT - BELASTINGEN

Corona: uitstel van betaling en aangifte

Naar aanleiding van de coronacrisis heeft de FOD Financiën op 18.03.2020 een bericht verzonden i.v.m. bijkomende steunmaatregelen. Hoe zit dat precies?

BEDRIJFSLEIDER - AUTO VIA VENNOOTSCHAP

Nog niet volledig afgeschreven auto best in 2020 verkopen?

Bent u van plan om nu een nieuwe auto aan te schaffen met leveringsdatum begin 2021, dan verkoopt u misschien toch het best uw oude niet volledig afgeschreven auto nog in 2020. Waarom is dat zo?

SUCCESSIERECHTEN - ONROEREND GOED

De erfbelastingvrije gezinswoning… als u iets doet!

In de drie gewesten ‘kan’ de gezinswoning 100% belastingvrij geërfd worden door de langstlevende echtgenoot. Daar moet u echter doorgaans wel een kleine moeite voor doen… Hoe zit dat precies?

Meest recente adviezen

RECHT - VEILIGHEID

Mogen uw werkmannen de grens nog over in coronatijden?

Stel, u bent actief op werven over de grens of u heeft buitenlandse klanten die u vragen om langs te komen. Mogen u en uw werknemers die grens dan over in deze coronatijden? Welke formaliteiten zijn van belang?

LASTIGE KLANTEN - ADVOCAAT

Afspraken maken met uw advocaat over zijn ereloon?

Bij een discussie met een klant, onderaannemer of leverancier moet u weleens een beroep doen op een advocaat. Wat met de kosten precies? Welke afspraken kunt u maken over diens ereloon en kosten?

SUCCESSIERECHTEN - GESPLITSTE AANKOOP

De gesplitste aankoop versoepeld!

Voor vastgoed is de zgn. gesplitste aankoop de meest interessante techniek inzake successieplanning, omdat het nu niets extra meer kost. Hoe komt dat en wat is de huidige stand van zaken binnen de drie gewesten?

ACTUALITEIT - BELASTINGEN

Aangifte personenbelasting (pb): geen uitstel wegens corona!

Sinds 5 mei is Tax-on-web weer beschikbaar via MyMinfin. U kunt dus vanaf nu uw belastingaangifte voor inkomstenjaar 2019 indienen. Wat is de deadline? Waar moet u dit jaar extra aandacht aan schenken?

Geactualiseerd op: 25.05.2020

Meer van Indicator