Omdat er bij het ondernemen 1.001 zaken komen kijken, biedt deze databank u meer dan 60.000 businessadviezen in 14 domeinen.

Aanbevolen adviezen

DOORREKENEN VAN KOSTEN - AUTOKOSTEN

Nieuwe regels sinds 2018 voor doorgerekende autokosten

Een van de minder opvallende wijzigingen door de hervorming van de vennootschapsbelasting heeft betrekking op uw doorgefactureerde autokosten. Hoe zat die regeling tot nu toe in elkaar en wat is er dan precies veranderd?

BELASTINGEN - VERLAAGD TARIEF

Betaalt u minder venn.b. in 2018?

Door de hervorming van de vennootschapsbelasting daalt het tarief voor 2018 van 33,99% naar 29,58% of zelfs 20,40%. Wanneer geniet u dit laagste tarief?

Meest gelezen adviezen

FISCAAL - BELASTINGTARIEF

Iedereen in vennootschap vanaf 2018?

In de personenbelasting (pb) bedraagt het hoogste belastingtarief liefst 50%, terwijl het zgn. kmo-tarief in de vennootschapsbelasting verlaagd werd tot 20%. Is het nu dus meer dan ooit aangewezen om een bvba op te richten?

AUTO & TRANSPORT - AUTOKOSTEN

Waarmee mag u de verworpen autokosten verminderen?

Kosten van firmawagens zijn niet volledig aftrekbaar in uw vennootschap. Kunt u het voordeel alle aard (VAA) of een eigen bijdrage aanrekenen op de verworpen autokosten? En wat met de meerwaarde wanneer u een firmawagen verkoopt?

AUTO & TRANSPORT - VOORDEEL AUTO

VAA bedrijfswagen weer wat hoger in 2018?

BELASTINGEN - BOEKHOUDING

Mag u alles na 7 jaar weggooien?

PERSONEEL - MAALTIJDCHEQUES

Kost uw maaltijdcheque nu minder?

De maaltijdcheques die u zichzelf of uw personeel toekent, zijn niet volledig aftrekbaar in uw vennootschap. Hoe zit dat na de nieuwe belastinghervorming?

Meest recente adviezen

GOED OM TE WETEN - SCHENKING

Restschenking voor ‘alle’ kleinkinderen?

PRIVÉ - VERHUREN

Nieuwe regels op komst voor verhuur aan studenten...

Wat betreft het verhuren van studentenkoten zouden er in de verschillende gewesten nieuwe spelregels aankomen. Die zouden ook veel strenger worden dan de huidige regels! Hoe zit dat precies?

BTW - HERZIENING

De btw herzien, soms in uw nadeel, soms in uw voordeel

De btw die u aftrekt op een investering, kan eventueel jaren later nog ‘herzien’ worden. Zo’n btw-herziening kan in uw nadeel zijn, maar ook in uw voordeel. Hoe zit dat nu eigenlijk weer precies in elkaar?

Geactualiseerd op: 22.03.2018
indicator