Omdat er bij het ondernemen 1.001 zaken komen kijken, biedt deze databank u meer dan 60.000 businessadviezen in 14 domeinen.

Aanbevolen adviezen

BTW - ONROEREND GOED

Een gebouw verkopen met btw: wanneer en hoe kan het?

Wanneer u een gebouw verkoopt, is dat normaal gezien met registratierechten. Nieuwe gebouwen kunnen echter verkocht worden met btw. Hoelang is een gebouw nieuw, waarom zou u het met btw verkopen en hoe moet u dat doen?

Meest gelezen adviezen

BANK - LENEN

Hoog tijd om uw (hypothecaire) lening te herzien!

De rentetarieven kunnen bijna niet meer lager. Mocht u het nog niet gedaan hebben, dan is het heel waarschijnlijk opportuun om nu uw (hypothecaire) lening te herzien. Hoe weet u of het voor u inderdaad de moeite is? Geldt dat alleen voor woonkredieten of ook voor professionele kredieten?

BELEGGEN

Hoeveel cash heeft u op pensioenleeftijd nodig?

Stel, u heeft een mooi bedrag bijeengespaard en gaat over enkele jaren met pensioen. Hoe kunt u daar met de huidige lage rente toch een behoorlijk inkomen uit halen als aanvulling op uw pensioen? En hoe kunt u fiscaal optimaliseren?

FISCAAL - PATRIMONIUMVENNOOTSCHAP

Vastgoedinvestering dit jaar nog fiscaal voordeliger?

U heeft van een collega gehoord dat het voor een vennootschap fiscaal interessanter is om nog in 2019 een vastgoedinvestering te doen. Vanaf 2020 zou er immers een en ander wijzigen. Klopt dat ook en wat verandert er dan precies?

BELASTINGEN - BOEKHOUDING

Alles na 7 jaar naar de prullenmand?

Nu uw boekhouder de jaarrekeningen van 2018 opgesteld heeft, wilt u uw archieven opruimen. Volgens uw collega mag u alles weggooien na 7 jaar. Is dat echt zo of zijn er uitzonderingen? Waar moet u op letten?

VENNOOTSCHAP - AUTO VIA VENNOOTSCHAP

Verkoopt u het best uw ‘oude’ wagen nog in 2019?

Omdat vanaf 01.01.2020 uw oude auto een fiscaalonvriendelijke wagen wordt, denkt u eraan om deze te verkopen en te vervangen door een nieuwe fiscaalvriendelijke. Maakt het fiscaal gezien een verschil uit of u uw oude wagen nog vóór 2020 verkoopt of niet?

Meest recente adviezen

VERKOOP - ENERGIEPRESTATIECERTIFICAAT

Een energieprestatiecertificaat nodig bij verkoop of verhuur?

U weet dat er een energieprestatiecertificaat nodig is voor het verkopen of verhuren van woningen. Welke verschillen bestaan er nu weer tussen de gewesten en wat is er nieuw vanaf 2020?

FISCAAL - MEERWAARDEN

Pand verkopen binnen vijf jaar na aankoop: hoe belast?

Een particulier wil via uw kantoor een appartement verkopen dat hij nog maar pas heeft laten bouwen. Betaalt hij dan 16,5% of 33% belastingen op de winst bij verkoop? Waar hangt dat van af volgens een arrest van 10.04.2018?

AUTO & TRANSPORT - AUTOKOSTEN

Heeft een bedrijfsleider aftrekbare verplaatsingskosten?

Een bedrijfsleider geeft de kosten van verplaatsingen naar klanten van zijn vennootschap aan als werkelijke beroepskosten. De fiscus weigert de aftrek. Wat vond de rechter daarvan en wat als het kosten van woon-werkverplaatsingen geweest zouden zijn?

ERVEN & SCHENKEN - SCHENKINGSRECHTEN

FL Eerst ‘schuiven’ en dan goedkoop schenken?

Een interessante techniek inzake successieplanning is vastgoed eerst inbrengen in een huwgemeenschap om dan te schenken aan de kinderen. Maar wanneer doet de fiscus daar moeilijk over?

ZAKELIJK - WEBDIENSTEN

Zoho People, interessant voor uw personeelsbeheer?

Zoho is een gratis online alternatief voor de traditionele Microsoft-programma’s als Word, Excel en PowerPoint. Dit webgebaseerde kantoorpakket biedt echter ook een hr-oplossing. Interessant?

Geactualiseerd op: 18.10.2019

Meer van Indicator