Omdat er bij het ondernemen 1.001 zaken komen kijken, biedt deze databank u meer dan 60.000 businessadviezen in 14 domeinen.

Aanbevolen adviezen

VENNOOTSCHAP - AUTO VIA VENNOOTSCHAP

Verkoopt u het best uw ‘oude’ wagen nog in 2019?

Omdat vanaf 01.01.2020 uw oude auto een fiscaal onvriendelijke wagen wordt, denkt u eraan om deze te verkopen en te vervangen door een nieuwe fiscaal vriendelijke. Maakt het fiscaal gezien een verschil uit of u uw oude wagen nog vóór 2020 verkoopt of niet?

ARBEIDSDUUR

Verplicht Europa nu effectief de prikklok?

Volgens de media in elk geval wel... In welke mate bent u nu volgens het Europees Hof van Justitie verplicht om een systeem op te zetten om de dagelijkse arbeidstijd van elke werknemer te registreren? Verandert dat arrest in de praktijk ook werkelijk iets voor u? Met welke verplichtingen moet u nu al rekening houden? Wat zijn de spelregels als u met glijdende uurroosters werkt? Moet u voor overuren ook effectief altijd overloon uitbetalen?

Meest gelezen adviezen

VENNOOTSCHAP - AUTO VIA VENNOOTSCHAP

Verkoopt u het best uw ‘oude’ wagen nog in 2019?

Omdat vanaf 01.01.2020 uw oude auto een fiscaalonvriendelijke wagen wordt, denkt u eraan om deze te verkopen en te vervangen door een nieuwe fiscaalvriendelijke. Maakt het fiscaal gezien een verschil uit of u uw oude wagen nog vóór 2020 verkoopt of niet?

BTW - ONROEREND GOED

Een gebouw verkopen met btw: wanneer en hoe kan het?

Wanneer u een gebouw verkoopt, is dat normaal gezien met registratierechten. Nieuwe gebouwen kunnen echter verkocht worden met btw. Hoelang is een gebouw nieuw, waarom zou u het met btw verkopen en hoe moet u dat doen?

VENNOOTSCHAP - AUTO VIA VENNOOTSCHAP

Beter een lichte vracht dan een personenauto?

Vanaf 01.01.2020 veranderen de regels voor de aftrek van autokosten, zowel voor vennootschappen als voor eenmanszaken. In de meeste gevallen zullen er minder kosten aftrekbaar zijn. Is een zgn. lichte vracht een fiscaal voordeliger alternatief voor uw personenauto?

BELASTINGEN - AANGIFTE

Kunt u uw aangiftes nog tijdig indienen?

Nu de zomermaanden voorbij zijn, is het dringend tijd om na te gaan of u/uw boekhouder de deadlines betreffende de fiscale aangiftes gerespecteerd heeft. Hoe zit dat precies?

AUTO - LICHTE VRACHT

Beter een lichte vracht kopen?

Vanaf 1 januari 2020 veranderen de regels voor de aftrek van autokosten en zullen o.m. minder kosten aftrekbaar zijn. U overweegt een lichte vracht te kopen. Kunt u daar fiscaal gezien een goede zaak mee doen?

Meest recente adviezen

SOFTWARE - APPS

Joplin als alternatief voor OneNote of Evernote

Met het gratis programma Joplin kunt u online notities maken, die u ook kunt doorzoeken en delen. Is het een alternatief voor OneNote of Evernote?

TELEFONIE - SMARTPHONE

Zijn de nieuwe iPhones de moeite waard?

Zoals elk jaar verschenen er onlangs nieuwe iPhones. Is zo’n nieuwe iPhone nog de moeite waard of kunt u beter een ouder model overwegen?

FISCAAL - ONROERENDE VOORHEFFING

Minder onroerende voorheffing na renovatie?

VERVOER - OPENBAAR VERVOER

Citymapper toont de beste route

WEBDIENSTEN - VARIA

Links List: URL-lijstjes maken

Geactualiseerd op: 18.11.2019

Meer van Indicator