Omdat er bij het ondernemen 1.001 zaken komen kijken, biedt deze databank u meer dan 60.000 businessadviezen in 14 domeinen.

Aanbevolen adviezen

PERSONEEL

Ook voor uw werknemers een niet-concurrentiebeding?

Door de perikelen met de CEO’s van bpost en Proximus stond het zgn. niet-concurrentiebeding in het nieuws in september 2019. Dat is een beding waarmee men wil voorkomen dat een werknemer naar de concurrentie stapt. Heeft het ook als ‘kleine’ werkgever zin om zo’n beding te gebruiken? Zo ja, wanneer?

BELEGGEN - Tak 23

Tak 23 of bankfonds: wat te kiezen?

Hoe zit dat met de huidige fiscale regels van Tak 23-fondsen die nu zo populair zijn? Waar zitten de verschillen tegenover de bancaire fondsen? Hoe zit dat met de kostenstructuur van beide producten?

Meest gelezen adviezen

VENNOOTSCHAP - AUTO VIA VENNOOTSCHAP

Verkoopt u het best uw ‘oude’ wagen nog in 2019?

Omdat vanaf 01.01.2020 uw oude auto een fiscaalonvriendelijke wagen wordt, denkt u eraan om deze te verkopen en te vervangen door een nieuwe fiscaalvriendelijke. Maakt het fiscaal gezien een verschil uit of u uw oude wagen nog vóór 2020 verkoopt of niet?

BTW - ONROEREND GOED

Een gebouw verkopen met btw: wanneer en hoe kan het?

Wanneer u een gebouw verkoopt, is dat normaal gezien met registratierechten. Nieuwe gebouwen kunnen echter verkocht worden met btw. Hoelang is een gebouw nieuw, waarom zou u het met btw verkopen en hoe moet u dat doen?

VENNOOTSCHAP - AUTO VIA VENNOOTSCHAP

Beter een lichte vracht dan een personenauto?

Vanaf 01.01.2020 veranderen de regels voor de aftrek van autokosten, zowel voor vennootschappen als voor eenmanszaken. In de meeste gevallen zullen er minder kosten aftrekbaar zijn. Is een zgn. lichte vracht een fiscaal voordeliger alternatief voor uw personenauto?

BELASTINGEN - AANGIFTE

Kunt u uw aangiftes nog tijdig indienen?

Nu de zomermaanden voorbij zijn, is het dringend tijd om na te gaan of u/uw boekhouder de deadlines betreffende de fiscale aangiftes gerespecteerd heeft. Hoe zit dat precies?

AUTO - LICHTE VRACHT

Beter een lichte vracht kopen?

Vanaf 1 januari 2020 veranderen de regels voor de aftrek van autokosten en zullen o.m. minder kosten aftrekbaar zijn. U overweegt een lichte vracht te kopen. Kunt u daar fiscaal gezien een goede zaak mee doen?

Meest recente adviezen

HANDELSPRAKTIJKEN - GARANTIE

Uw klant vraagt zijn geld terug...

Een klant brengt een defect toestel binnen dat nog onder garantie valt, maar in plaats van een herstelling, vraagt hij zijn geld terug. Kan hij dat wel eisen?

VENNOOTSCHAP - gratis hulp

Extra hulp in uw BV(BA) van iemand in tijdskrediet?

Tijdens de eindejaarsdagen heeft u in uw BV(BA) extra hulp nodig. Kan uw familielid of vriend dan een handje toesteken? Is dat anders als die een uitkering krijgt en wat wijzigde er sinds 1 september 2019?

PERSONEEL - ONTSLAG

Welke invloed hebben feestdagen als u opzegt?

Een abonnee verstuurde een aangetekende opzegbrief op woensdag 6 november 2019 en daarin stond dat de opzegtermijn aanving op maandag 11 november 2019. Oei, dat was een feestdag. Heeft hij dan nu een ‘juridisch probleem’?

Geactualiseerd op: 20.11.2019

Meer van Indicator