Omdat er bij het ondernemen 1.001 zaken komen kijken, biedt deze databank u meer dan 60.000 businessadviezen in 14 domeinen.

Aanbevolen adviezen

LOONOPTIMALISATIE

Mobiliteitsvergoeding: hoe berekenen?

Van welke wagen moet u de cataloguswaarde gebruiken bij de berekening van de mobiliteitsvergoeding? Zijn de regels anders voor de berekening van de CO2 -solidariteitsbijdrage? Mag u de mobiliteitsvergoeding aanpassen als een werknemer na een functiewijziging recht zou hebben op een andere bedrijfswagen?

AANGIFTE NALATENSCHAP

Hoe waarde onroerend goed bepalen?

Als u de waarde van een onroerend goed in de aangifte nalatenschap te hoog inschat, betaalt u te veel erfbelasting...Welke boetes of belastingverhogingen kan de fiscus u opleggen als hij de opgegeven waarde te laag acht? Kunt u discussies vermijden door het pand vooraf te laten schatten? Wanneer is dat zinvol? Wat onderneemt u als u het onroerend goed achteraf toch tegen een hogere prijs verkoopt?

Meest gelezen adviezen

BELASTINGEN - AANSLAG

Kies de juiste afsluitdatum voor uw nieuwe vennootschap!

U wilt een nieuwe vennootschap oprichten. Uw boekhouder stelt dat, ten gevolge van de belastinghervorming, u door de juiste afsluitdatum te kiezen heel wat vennootschapsbelasting kunt uitsparen. Hoe zit dat precies?

BEDRIJFSWAGEN

Op reis met de firmawagen?

Als een werknemer met zijn door u geleasede firmawagen op vakantie gaat naar het Zuiden, kan dit dan tot extra kosten voor u leiden? Een aantal tips...

FISCAAL - AUTOKOSTEN

Met de auto op vakantie, hoe zit dat?

Tijdens het bouwverlof gaat u met de auto van uw bvba of eenmanszaak op vakantie. Heeft dat fiscale gevolgen voor u privé of voor uw vennootschap/zaak?

BELASTINGAANGIFTE

Tax-on-web anno 2018: wat zeker nog aanpassen?

Uw werknemers kunnen tot 12 juli 2018 hun belastingaangifte voor de inkomsten van 2017 indienen via Tax-on-web. Veel codes zijn al vooraf ingevuld, maar soms kan die ‘voorinvulling’ in hun nadeel zijn. Waarop moeten ze bv. letten?

BELASTINGEN - INVESTERINGEN

Waarom u het best vóór 01.01.2020 nog investeert!

Vanaf 2020 daalt de vennootschapsbelasting nog eens en veranderen de afschrijvingsregels. De investeringsaftrek (IA) werd voor de periode 01.01.2018-31.12.2019 tijdelijk opgetrokken van 8% naar 20%. Investeert u dan beter nu?

Meest recente adviezen

SUCCESSIEPLANNING

Generatiesprong: nu meer mogelijkheden?

Via een generatiesprong komt een nalatenschap rechtstreeks bij de kleinkinderen terecht. Daarnaast realiseert u zo ook een fiscale besparing. Welke afspraken kunt u nu als ouder ten gevolge van het nieuwe erfrecht zelf met de grootouders maken over zo’n generatiesprong? Wat zijn dan de aandachtspunten? U kunt als ouder ook zelf een generatiesprong organiseren door uw aandeel in de nalatenschap te verwerpen. Is dat ook fiscaal voordelig? Wat zijn de nadelen van die oplossing? Welke extra mogelijkheden biedt de hervorming van de Vlaamse erfbelasting u binnenkort?

RECHTSBIJSTAND

De ene verzekering rechtsbijstand is de andere niet...

Welke conflicten zijn gedekt door uw rechtsbijstandsverzekering en welke niet? Waarom opteert u meestal toch het best voor een aparte polis bij een gespecialiseerde verzekeraar? Welke voordelen biedt dat bv. in het kader van uw autoverzekering? Wat zijn dan de aandachtspunten? Wat kunt u op basis van de objectiviteitsclausule ondernemen wanneer de rechtsbijstandsverzekeraar niet wil tussenkomen omdat u volgens hem met een procedure geen kans op succes heeft?

WONINGHUUR - HUURCONTRACT

Wat wijzigt voor woninghuur in Wallonië vanaf 01.09.2018?

Vanaf 01.09.2018 treedt het Waals decreet over woninghuurcontracten in werking. Waar moet u dan voortaan rekening mee houden indien u een woning verhuurt in Wallonië? Geldt dat ook voor lopende contracten?

WONINGHUUR - WERKEN & VERBOUWINGEN

De achterstallen compenseren door de ‘verbeteringen’?

Uw huurder heeft een huurachterstal, maar weigert die te betalen omdat hij ‘verbeteringswerken’ aanbracht aan uw pand die volgens hem de achterstallen compenseren. Kunt u dergelijke discussies vermijden?

ONROEREND GOED - AANNEMER

Wanneer geldt de verplichte verzekering van aannemers?

Sinds 01.07.2018 geldt er een verplichte verzekering voor de tienjarige aansprakelijkheid. Voor welke werven en voor welke aannemers geldt dat precies? De minister sprak zich onlangs uit n.a.v. een parlementaire vraag...

Geactualiseerd op: 13.08.2018

Meer van Indicator

indicator