Omdat er bij het ondernemen 1.001 zaken komen kijken, biedt deze databank u meer dan 60.000 businessadviezen in 14 domeinen.

Aanbevolen adviezen

BEDRIJFSLEIDER - VOORDEEL ALLE AARD

Nutsvoorziening: privé of via BV betalen?

Betaalt uw vennootschap uw privéverbruik aan verwarming en elektriciteit, dan wordt u privé belast op een zgn. belastbaar voordeel (VAA). Hoeveel bedraagt dat VAA voor 2020? En betaalt u dat niet beter privé?

ONROEREND GOED

Vastgoed kopen om uw pensioen aan te vullen met een vast en geïndexeerd inkomen

Nu obligaties nauwelijks nog iets opbrengen, overwegen veel zelfstandigen en bedrijfsleiders om te beleggen in onroerend goed, om zo een bijkomend inkomen te genieten zodra ze met pensioen zijn. Hoe kiest u dan het ideale pand om te verhuren? Hoe berekent u uw netto-opbrengsten? Met welke kosten en belasting moet u daarbij zoal rekening houden?

Meest gelezen adviezen

CONSUMENT - FINANCIEEL

Financiële rekentools voor 2020

Het nieuwe jaar bracht een aantal veranderingen op financieel vlak met zich mee. Deze online modules brengen meer duidelijkheid.

ACTUALITEIT - BEDRIJFSWAGEN

Uw nieuwjaarscadeau van de fiscus: lager VAA auto in 2020!

Voor het tweede jaar op rij stijgt de gemiddelde CO2 -uitstoot van de nieuw ingeschreven wagens. Vreemd genoeg daalt hierdoor uw voordeel alle aard (VAA) auto. Hoe komt dat? En met hoeveel daalt uw VAA?

VENNOOTSCHAPSVORMEN - BVBA

Vennootschapsregels die sinds 01.01.2020 verplicht gelden!

Sinds 01.01.2020 zijn de zgn. dwingende regels van het nieuwe wetboek vennootschapsrecht (WVV) van kracht. Welke van die dwingende regels zijn praktisch van belang voor uw BV(BA)? Wat moet u ter zake doen en wat als u dat niet doet?

PRIVÉWONING IN VENNOOTSCHAP

Hoeveel voordeel gratis woonst in 2020?

Woont u gratis in een pand van uw vennootschap en/of betaalt zij uw privéverwarming of -elektriciteit, dan moet u daarvoor een voordeel alle aard (VAA) aangeven. Hoeveel is dat voor inkomstenjaar 2020?

GELD UIT UW VENNOOTSCHAP HALEN - ONKOSTENVERGOEDING

Onkostenvergoeding niet aftrekbaar of belast als loon?

Een forfaitaire onkostenvergoeding is in principe aftrekbaar voor uw vennootschap en voor u privé niet belastbaar. Soms weigert de fiscus echter de aftrek of belast hij de vergoeding als een verdoken loon. Wanneer krijgt hij gelijk van de rechters?

Meest recente adviezen

INTERNATIONAAL

Principaal-commissionairstructuur: gevolgen strengere definitie vaste inrichting?

Heel wat groepen die op grensoverschrijdende basis zakendoen, werken op basis van een principaal-commissionairstructuur. Onder impuls van het BEPS-rapport van de OESO heeft de wet van 25 december 2017 de Belgische wetgeving ter zake aangescherpt met ingang van aanslagjaar 2021 en in het bijzonder boekjaren die aanvangen vanaf 1 januari 2020. Een circulaire van 23 december 2019 moet het een en ander nader toelichten, maar is inhoudelijk helaas weinig verrijkend.

AUTO - AFTREKBARE KOSTEN

Lijst van valse hybrides is gepubliceerd!

De lijst van zgn. valse hybrides is gepubliceerd. Heeft uw vennootschap of eenmanszaak zo’n plug-inhybride sinds 01.01.2018, wat betekent dat dan concreet?

VERZEKERINGEN - LEVENSVERZEKERING PRIVÉ

Moet uw verzekeraar uw ziekte vergeten?

Niet alleen voor een woonlening, maar ook voor een beroepsmatig krediet willen de banken vaak dat u een schuldsaldoverzekering afsluit. In de praktijk was dat voor sommigen echter niet evident, maar daar is sinds 1 februari verbetering in gekomen via het ‘recht om vergeten’ te worden. Eens kijken hoe dat precies zit...

LASTIGE KLANTEN - UITVOERING WERKEN

Een discussie door een fout van uw onderaannemer?

U heeft een discussie met uw klant omdat uw onderaannemer de werken niet naar behoren uitvoerde. Waarom is het dan belangrijk de onderaannemer bij de discussie te betrekken? Hoe gaat u daarbij te werk?

Geactualiseerd op: 27.02.2020

Meer van Indicator