Omdat er bij het ondernemen 1.001 zaken komen kijken, biedt deze databank u meer dan 60.000 businessadviezen in 14 domeinen.

Aanbevolen adviezen

BELASTINGEN - GELD UIT UW VENNOOTSCHAP HALEN

Hoe uw fiscaal optimaal loon voor 2020 bepalen?

Volgens uw collega neemt u het best zo weinig mogelijk loon op uit uw vennootschap indien u privé voldoende middelen heeft. Uw vennootschap moet nl. minder belastingen betalen dan u privé. Is dat wel helemaal juist?

VENNOOTSCHAP - ONROEREND GOED

Zijn kosten van een appartement aan de zee aftrekbaar?

Een vennootschap koopt appartementen aan de zee die ze gratis ter beschikking stelt van haar bedrijfsleiders. De controleur weigert de aftrek van de kosten omdat die niet gemaakt zouden zijn om belastbare inkomsten te verkrijgen of behouden. Wat vond de rechter daarvan?

Meest gelezen adviezen

ACTUALITEIT - VENNOOTSCHAP

Wat niet vergeten bij uw statutenwijziging?

ACTUALITEIT - VENNOOTSCHAP

Liquidatiereserves uitkeren of een VVPR-bis-dividend?

Op de komende jaarvergadering over het boekjaar 2019 zullen veel vennootschappen de liquidatiereserve van het boekjaar 2014 kunnen uitkeren met een roerende voorheffing (rv) van maar 5%. Wat met de uitkering van andere liquidatiereserves en waarom is een VVPR-bis-dividend soms beter?

VENNOOTSCHAP - LOON

Al fietsend € 1.000 uit uw BV(BA) halen

Op een belastingvrije manier geld uit uw vennootschap halen, is niet evident. Wist u al dat u er pakweg € 1.000 ‘netto’ per jaar kunt uithalen, gewoon door van thuis naar ‘uw werk’ (praktijk of ziekenhuis) te fietsen?

ACTUALITEIT - BEDRIJFSWAGEN

Kunt u de verworpen uitgaven autokosten reduceren?

Sinds 2020 wordt de fiscale aftrekbaarheid van autokosten niet langer bepaald door de ‘vaste CO2 -schijven’, maar door de zgn. gramformule. Dat zal u dus geld kosten, tenzij u autokosten juist doorrekent! Hoe zit dat precies?

FISCAAL - STEUNMAATREGELEN

Fiscus mee in de strijd tegen corona!

Ook uw zaak voelt ongetwijfeld de financiële gevolgen van de coronacrisis. Gelukkig komt de overheid tussen om u wat financiële ademruimte te geven. Eens kijken hoe dat concreet zit...

Meest recente adviezen

SOFTWARE & DIENSTEN - ONLINE SAMENWERKEN

Van thuis uit samenwerken, geen punt met deze tools

Door het coronavirus werken veel werknemers noodgedwongen thuis. Gelukkig is thuiswerken niets nieuws en zijn er volop gratis toepassingen, waarmee u op afstand kunt samenwerken, plannen, overleggen en vergaderen.

LEVENSVERZEKERING

Check de begunstigingsclausule van uw levensverzekering!

Als u een levensverzekering heeft lopen, is het aan te raden om de ‘begunstigingsclausule bij overlijden’ regelmatig af te toetsen aan uw persoonlijke situatie en indien nodig aan te passen. Wat zijn hierbij de aandachtspunten?

FINANCIEEL - SUBSIDIES

Corona: steun voor lockdown praktijk?

Was uw praktijk in maart door corona 7 opeenvolgende dagen ‘non-actief’ (op dringende zaken na), dan heeft u recht op € 1.291 of € 1.614. Interessant of niet?

LEVENSVERZEKERING

Afkoop: vergeet bijvoeglijke aangifte niet

Sinds 1 januari 2017 (decreet van 23.12.2016) hanteert de Vlaamse decreetgever een nieuw principe voor de erfbelasting op de uitkering van levensverzekeringen. Zolang er geen uitkering is, betaalt u geen erfbelasting, maar wanneer de levensverzekering op vervaldag komt of afgekocht wordt, moet u een bijvoeglijke aangifte indienen. Dat wordt vaak vergeten. De Administratie is echter recentelijk met controles gestart...

OPLEIDING - ONLINE CURSUSSEN

Opleidingen volgen in quarantaine

Het coronavirus plaatst u, uw medewerkers en uw gezinsleden onder huisarrest. Misschien is dit wel een goede gelegenheid om de (professionele) vaardigheden bij te schaven. Het online aanbod aan opleidingen is groot.

Geactualiseerd op: 03.04.2020

Meer van Indicator