Omdat er bij het ondernemen 1.001 zaken komen kijken, biedt deze databank u meer dan 60.000 businessadviezen in 14 domeinen.

Aanbevolen adviezen

AUTO & TRANSPORT - AUTOKOSTEN

Elektrische auto voor eenmanszaak nu extra voordelig!

Zoals dat reeds van toepassing was voor vennootschappen, worden vanaf 2018 de aftrekbare autokosten voor eenmanszaken bepaald in functie van de CO2 -uitstoot en het type brandstof. Wat zijn de gevolgen voor uw elektrische auto?

PRIVÉWONING IN VENNOOTSCHAP - VRUCHTGEBRUIK

Ligt uw gesplitste aankoop nu plots onder vuur?

In de kranten stond onlangs dat de fiscus strenger wordt voor vruchtgebruiken, ook reeds bestaande! Heel wat blote eigenaars zouden nu riskeren belast te worden op een privévoordeel. Oei, wat is dat en moet u zich nu zorgen maken?

Meest gelezen adviezen

FISCAAL - BELASTINGTARIEF

Iedereen in vennootschap vanaf 2018?

In de personenbelasting (pb) bedraagt het hoogste belastingtarief liefst 50%, terwijl het zgn. kmo-tarief in de vennootschapsbelasting verlaagd werd tot 20%. Is het nu dus meer dan ooit aangewezen om een bvba op te richten?

AUTO & TRANSPORT - AUTOKOSTEN

Waarmee mag u de verworpen autokosten verminderen?

Kosten van firmawagens zijn niet volledig aftrekbaar in uw vennootschap. Kunt u het voordeel alle aard (VAA) of een eigen bijdrage aanrekenen op de verworpen autokosten? En wat met de meerwaarde wanneer u een firmawagen verkoopt?

AUTO & TRANSPORT - VOORDEEL AUTO

VAA bedrijfswagen weer wat hoger in 2018?

BELASTINGEN - BOEKHOUDING

Mag u alles na 7 jaar weggooien?

PERSONEEL - MAALTIJDCHEQUES

Kost uw maaltijdcheque nu minder?

De maaltijdcheques die u zichzelf of uw personeel toekent, zijn niet volledig aftrekbaar in uw vennootschap. Hoe zit dat na de nieuwe belastinghervorming?

Meest recente adviezen

ONROEREND GOED - VARIA

Niet elk extraatje is een beroepsinkomen!

U koopt privé een huis dat u renoveert of bouwt na uw uren. U verkoopt dat nadien met winst. Is dat dan sowieso een beroepsinkomen of gaat het om een zgn. divers inkomen dat tegen 33% belast wordt? Een recent arrest verduidelijkt...

ONTSLAGMOTIEF

Wat kost het u als het ontslag kennelijk onredelijk is?

De sanctie voor zgn. kennelijk onredelijk ontslag gaat, zoals u weet, van 3 tot 17 weken loon. De rechter kan die discretionair bepalen, zoals dat heet. Is de kans groot dat hij tot het maximum van 17 weken gaat? Een recent vonnis licht toe...

SCHENKING - HANDGIFT & BANKGIFT

Hand- of bankgift: een semivaste datum is voldoende!

Wie een hand- of bankgift doet, heeft er alle belang bij dat hij de juiste datum kan bewijzen. Vanaf wanneer heeft u een voldoende sluitend bewijs voor de fiscus? Een recente parlementaire vraag geeft hierop een antwoord.

VASTGOED - VARIA

Nu anticiperen op hervorming van registratierechten?

In het Vlaams gewest zal in principe vanaf 01.06.2018 een nieuw fiscaal gunstregime voor registratiebelasting gelden. Indien u een woning wenst te kopen, is het nu reeds relevant om stil te staan bij de komende wijzigingen.

OPZEGBRIEF

Opzeggen kan met aangetekende mail

Sinds 10.02.2018 is een aangetekende e-mail via een gekwalificeerde dienst 100% gelijk aan een aangetekende brief. Is dit nu bruikbaar voor een opzeg?

Geactualiseerd op: 16.03.2018
indicator