Omdat er bij het ondernemen 1.001 zaken komen kijken, biedt deze databank u meer dan 60.000 businessadviezen in 14 domeinen.

Aanbevolen adviezen

CORONAVIRUS - ACTUALITEIT

Mondmaskers en handgel voor werknemers

GELD UIT UW VENNOOTSCHAP HALEN

In 2021 een liquidatiereserve aanleggen of uitkeren?

Binnenkort moet u beslissen wat u gaat doen met het resultaat van boekjaar 2020. Is het dit jaar een goed idee om winst over te boeken naar een liquidatiereserve in plaats van een gewone reserve of om liquidatiereserves uit te keren? Hoeveel kost u dat?

Meest gelezen adviezen

KOSTEN EIGEN AAN DE WERKGEVER

Een bureaustoel kopen voor telewerk?

Sommige werknemers hebben thuis geen goede infrastructuur om te telewerken. Ze vragen of u als werkgever daarom voor hen bv. een bureaustoel of een bureautafel wilt betalen. Kan dat dan belastingvrij?

FISCAAL - BELASTINGAANGIFTE

Nieuwe indieningstermijn voor uw aangifte vennootschapsbelasting!

Een wet van 26.01.2021 voert een nieuwe termijn in voor de indiening van o.a. de aangifte vennootschapsbelasting! Hoe zit dat precies en vanaf wanneer geldt dat?

GELD UIT UW VENNOOTSCHAP HALEN - AUTO VIA VENNOOTSCHAP

Afgeschreven dure auto in uw BV laten of privé overnemen?

De auto in uw BV is afgeschreven, maar u wilt er wel nog mee blijven rijden, zowel professioneel als privé. Laat u die auto dan het best in uw BV of neemt u hem, wegens de beperkte aftrek van de kosten en het hoge VAA, beter privé over om dan een kilometervergoeding of huur aan uw vennootschap aan te rekenen?

VASTGOED - HUUR

Hoe privé fiscaal voordelig verhuren aan uw vennootschap?

Verhuurt u als bedrijfsleider een (deel) van uw woning aan uw vennootschap, dan wordt het ‘overdreven deel’ van de huur geherkwalificeerd in loon. Kan ‘overdreven huur’ soms interessant zijn? En welke huur ontsnapt aan de herkwalificatie?

JAARLIJKSE VAKANTIE - VARIA

Moeten alle verlofdagen opgenomen zijn voor het pensioen?

Een van uw werknemers gaat vanaf april 2021 met pensioen. Hij vraagt wat er moet gebeuren met zijn vakantiedagen die hij nog heeft openstaan. Mag of moet de werknemer zijn vakantiedagen van 2021 nog voor zijn pensioen opnemen?

Meest recente adviezen

FISCAAL - BTW

Voorschotten en btw, hoe zit dat ook alweer?

U vraagt een voorschot aan een klant of betaalt zelf een voorschot aan een leverancier. Hoe zit het dan met de btw en wat als in geval van annulatie van de bestelling of opdracht, het voorschot omgezet wordt in een schadevergoeding?

FISCAAL - BTW

Teruggave btw-tegoed: lagere bedragen!

Omwille van de aanhoudende coronacrisis is het sinds 1 april 2021 mogelijk om een btw-tegoed ‘sneller’ terug te krijgen. Hoe zit dat precies en wat verandert er?

GELD UIT VENNOOTSCHAP HALEN

Hoeveel tantième kunt u uitkeren uit de winst van 2020?

Wanneer u straks de jaarrekening voor boekjaar 2020 goedkeurt, moet u een bestemming geven aan het resultaat en dat kan o.a. de uitkering van een tantième zijn. Kan dat altijd en zomaar? Hoe groot mag dat tantième zijn?

AANDELEN - OVERDRACHT

Aandelen privé overnemen of via uw vennootschap?

Er staat een vennootschap te koop waarin u geïnteresseerd bent. U vraagt zich echter af of u fiscaal gezien de aandelen van die vennootschap beter privé overneemt of via een vennootschap die u al heeft. We maken de vergelijking...

Geactualiseerd op: 16.04.2021

Meer van Indicator