Omdat er bij het ondernemen 1.001 zaken komen kijken, biedt deze databank u meer dan 60.000 businessadviezen in 14 domeinen.

Aanbevolen adviezen

GOED OM TE WETEN - VENNOOTSCHAP

UBO-register: boekhouder kan eraan beginnen!

FISCAAL - AFTREKBARE KOSTEN

Kunt u fiscaal nog iets aanvangen met oude facturen?

Tijdens de kerstvakantie heeft u uw bureau opgeruimd. Daarbij heeft u nog wat facturen van vroeger teruggevonden die u blijkbaar nooit aan uw boekhouder bezorgd heeft. Oei, kunt u daar fiscaal nu, begin 2019, nog iets mee doen?

Meest gelezen adviezen

VENNOOTSCHAP - AUTO VIA VENNOOTSCHAP

Geen twee auto’s meer in uw vennootschap?

Naar aanleiding van het autosalon overweegt u om een tweede wagen via uw vennootschap aan te kopen. Kan dat echter zomaar? Hoe gaat de fiscus daar tegenwoordig mee om? Een recent arrest verduidelijkt.

GRONDIG ONDERZOCHT - VENNOOTSCHAP

Auto van uw bvba overkopen voor een prikje?

Als u de auto van uw bvba zelf overkoopt, bv. voor uw kinderen, is de verleiding groot om zeker niet te veel te betalen. U mag echter ook niet overdrijven, want dan riskeert u problemen met de fiscus. Welke? Een recent vonnis licht toe...

BEDRIJFSWAGEN

Het mob-budget komt eraan...

Op 01.03.2019 zal in principe het mobiliteitsbudget in werking treden. Wat is het verschil met de mobiliteitsvergoeding, en kan het iets voor u zijn?

PENSIOEN - WETTELIJK PENSIOEN

Vanaf wanneer kunt u met (vervroegd) pensioen?

Vanaf wanneer kunt u als zelfstandige met (vervroegd) pensioen? Met welke loopbaanvoorwaarde moet u dan rekening houden? Kunt u uw IPT of VAPZ nog vóór uw 65ste opvragen? En hoe zit dat fiscaal?

KAPITAAL

Hoe een ontvangen kapitaalvermindering boekhoudkundig en fiscaal verwerken?

Sinds 01.01.2018 gelden er nieuwe fiscale regels voor kapitaalverminderingen. Welke gevolgen hebben die nieuwe regels voor een vennootschap-aandeelhouder? In welke mate vormt de kapitaalvermindering een belastbare opbrengst? Hoe verwerkt u die kapitaalvermindering dan boekhoudkundig bij de aandeelhouder?

Meest recente adviezen

CONSUMENT - FINANCIEEL

Financiële info op internet

Op het Belgische web vindt u heel wat nuttige financiële hulpmiddelen terug. Kende u deze al?

EIGEN WEBSITE - SITEONTWERP

Tien tips voor een goede FAQ

U merkt dat klanten vaak met diezelfde terugkerende vragen zitten. Door een FAQ-pagina op uw website te zetten, blijven uw telefoonlijn en mailbox vrij voor belangrijke zaken. Maar hoe pakt u zoiets aan?

SOFTWARE - E-MAIL

Hoe houdt u uw Outlook-postvak in bedwang?

In bedrijven moeten gebruikers van Microsoft Outlook vaak leven met limieten voor hun postvak, bv. op het aantal e-mails dat men mag bewaren of op het totaal aantal megabytes aan bijlagen. Hoe houdt u uw postvak binnen de perken?

WONINGHUUR - WAARBORG

Eerst de huurwaarborg, dan pas de sleutels...

Sluit u een nieuw woninghuurcontract voor een hoofdverblijfplaats, dan vraagt u als verhuurder uiteraard het best om een extra garantie in de vorm van een huurwaarborg. Welke huurwaarborg mag u precies vragen in ieder gewest?

Geactualiseerd op: 22.03.2019

Meer van Indicator