Omdat er bij het ondernemen 1.001 zaken komen kijken, biedt deze databank u meer dan 60.000 businessadviezen in 14 domeinen.

Aanbevolen adviezen

VENNOOTSCHAP - NIEUW VENNOOTSCHAPSRECHT

Welke vennootschapsregels zijn dwingend vanaf 01.01.2020?

Voor uw bestaande bvba heeft u tijd tot 01.01.2024 om zich aan te passen aan het nieuwe vennootschapsrecht, maar vanaf 01.01.2020 zijn er wel al een aantal zgn. dwingende regels van toepassing. Welke zijn dat, vroeg een abonnee ons...

BEDRIJFSLEIDER - ONKOSTENVERGOEDING

Oeps, dagvergoeding 2018 vergeten!

Uw collega had het net over de belastingvrije dagvergoeding die hij zich in 2018 uitgekeerd heeft. U bent dat helemaal uit het oog verloren. Bent u te laat?

Meest gelezen adviezen

6%-BTW-TARIEF - TUINWERKZAAMHEDEN

Uw tuinwerken tegen 6% of 21% btw?

Nu de lente voor de deur staat, zullen klanten op u een beroep doen voor werken rondom hun woning, zoals in hun tuin, aan het terras buiten, enz. Moet u voor die werken dan 6% of 21% btw factureren? Even kijken...

BTW - LISTING

Vóór 31.03.2019 uw btw-klantenlisting indienen!

EXTRALEGAAL PENSIOEN

Hoe wordt uw extralegaal pensioen belast?

Een wet van 27.02.2019 wijzigt het een en ander aan de wijze waarop u belast wordt op uw aanvullend pensioen. Hoe zit dat precies?

AANGIFTE

Verworpen autokosten en voordelen alle aard: hoe nu het best aangeven?

Zoals u weet, zijn autokosten slechts beperkt aftrekbaar en moet u dus een deel aangeven als verworpen uitgaven (VU). Aan de andere kant wordt de gebruiker privé belast op een voordeel alle aard (VAA). VAA zijn in principe echter wel volledig aftrekbaar. Hoe moet u die fiscale regels binnenkort bij het opmaken van uw aangifte combineren? Mag u de te beperken autokosten verminderen met het VAA of met het deel van de kosten dat betrekking heeft op het privégebruik? Is dat anders als de gebruiker een eigen bijdrage betaalt?

JAARAFSLUITING

Jaarafsluiting 2018: fiscale aandachtspunten

Boekjaar 2018 is het eerste boekjaar waarvoor de hervorming van de vennootschapsbelasting van kracht is. Wat zijn de belangrijkste fiscale wijzigingen waaraan u bij het afsluiten van de jaarrekening voor boekjaar 2018 moet denken om het correcte bedrag aan geraamde belasting te kunnen boeken?

Meest recente adviezen

VENNOOTSCHAP - VENNOOTschapsvormen

Oei, uw vennootschapsvorm bestaat binnenkort niet meer...

Door de nieuwe vennootschapswet verdwijnen er binnenkort een aantal vennootschapsvormen. Welke zijn dat en wat als u zo’n vennootschap heeft? Waarmee moet u dan rekening houden? Welke data moet u in het oog houden?

RECHT - ALGEMENE VOORWAARDEN

Kunt u vroegtijdig onder een contract van bepaalde duur uit?

U sloot een overeenkomst af voor langere duur met een leverancier of dienstverlener die nadien bovendien stilzwijgend werd verlengd. Kunt u daar nog onderuit? Wat wijzigt er in de toekomst door een nieuwe wet hierover?

RECHT - BEROEPSINSTITUTEN

Uw boekhouder is eerstdaags accountant!

HANDELSPRAKTIJKEN - SPERPERIODE

Wat met ‘outlet’ tijdens de sperperiode?

Ook dit jaar zal er nog altijd een sperperiode zijn. Voor welke goederen geldt dat dan precies? Wat doet u bv. met uw ‘outlethoekje’ tijdens de sperperiode?

Geactualiseerd op: 25.04.2019

Meer van Indicator