Omdat er bij het ondernemen 1.001 zaken komen kijken, biedt deze databank u meer dan 60.000 businessadviezen in 14 domeinen.

Aanbevolen adviezen

PENSIOEN

Studiejaren afkopen: altijd voordelig?

Sinds 1 december 2017 kunt u studiejaren afkopen om later een hoger pensioen te genieten. Wat zijn de spelregels en de beperkingen? Hoeveel kost zo’n afkoop en is dat ook wel altijd echt voordelig? Waarmee moet u bij uw beslissing zoal rekening houden? Tot wanneer heeft u de tijd om de voordelige overgangsregeling te genieten? Waarom stelt u de beslissing vandaag het best toch nog even uit?

VASTGOED - VRUCHTGEBRUIK

Hoe bepaalt u de huurwaarde voor een vruchtgebruik?

Zoals u weet uit de kranten, heeft de fiscus een aantal richtlijnen uitgestuurd om erop toe te zien dat de waardering van het vruchtgebruik dat uw vennootschap koopt, meer aansluit op de werkelijke economische huurwaarde. Hoe doet u dat?

Meest gelezen adviezen

FISCAAL - BELASTINGTARIEF

Iedereen in vennootschap vanaf 2018?

In de personenbelasting (pb) bedraagt het hoogste belastingtarief liefst 50%, terwijl het zgn. kmo-tarief in de vennootschapsbelasting verlaagd werd tot 20%. Is het nu dus meer dan ooit aangewezen om een bvba op te richten?

AUTO & TRANSPORT - AUTOKOSTEN

Waarmee mag u de verworpen autokosten verminderen?

Kosten van firmawagens zijn niet volledig aftrekbaar in uw vennootschap. Kunt u het voordeel alle aard (VAA) of een eigen bijdrage aanrekenen op de verworpen autokosten? En wat met de meerwaarde wanneer u een firmawagen verkoopt?

AUTO & TRANSPORT - VOORDEEL AUTO

VAA bedrijfswagen weer wat hoger in 2018?

BELASTINGEN - BOEKHOUDING

Mag u alles na 7 jaar weggooien?

PERSONEEL - MAALTIJDCHEQUES

Kost uw maaltijdcheque nu minder?

De maaltijdcheques die u zichzelf of uw personeel toekent, zijn niet volledig aftrekbaar in uw vennootschap. Hoe zit dat na de nieuwe belastinghervorming?

Meest recente adviezen

FISCALE VERMINDERINGEN - INVESTERINGSAFTREK

Hoe optimaliseert u de investeringsaftrek van 20%?

U heeft in 2018 en 2019 recht op een gewone investeringsaftrek van maar liefst 20%. Daarvan kunt u maar beter zo veel mogelijk profiteren, maar wat kunt u allemaal doen om het uiterste uit de investeringsaftrek te halen?

BTW - HERZIENING

De btw herzien, soms in uw nadeel, soms in uw voordeel

De btw die u aftrekt op een investering, kan eventueel jaren later nog ‘herzien’ worden. Zo’n btw-herziening kan in uw nadeel zijn, maar ook in uw voordeel. Hoe zit dat nu eigenlijk weer precies in elkaar?

BTW - VARIA

Snapt u wat er op uw btw-rekeninguittreksel staat?

Bent u btw-plichtig, dan heeft mogelijk ook ú weleens een zgn. btw-rekeninguittreksel gekregen. Waarom krijgt u dat soms wel en soms niet en hoe moet u dat in feite ‘lezen’? En hoe krijgt u een btw-tegoed terug?

Geactualiseerd op: 22.03.2018
indicator