Omdat er bij het ondernemen 1.001 zaken komen kijken, biedt deze databank u meer dan 60.000 businessadviezen in 14 domeinen.

Aanbevolen adviezen

BELASTINGEN - BOEKHOUDING

Mag u alles na 7 jaar weggooien?

BELASTINGAFTREK - AUTOKOSTEN

Zonder bvba fiscaal voordelig een auto kopen in 2018

In de personenbelasting wordt de autofiscaliteit al vanaf 2018 gewijzigd: de aftrek van een nieuwe auto zal voortaan nl. zoals bij de vennootschappen variëren in functie van de CO2 -uitstoot. Wat is hiervan het voordeel?

Meest gelezen adviezen

BELASTINGEN - AUTOKOSTEN

Autosalon: hoe de fiscale aftrek in uw bvba optimaliseren?

Door het zomerakkoord verandert de fiscale aftrekbaarheid van autokosten voor uw vennootschap vanaf 2020. Moet u dan nu snel een wagen aanschaffen of wacht u beter tot 2020? Hoe kunt u optimaliseren?

FISCAAL - BELASTINGTARIEF

Iedereen in vennootschap vanaf 2018?

In de personenbelasting (pb) bedraagt het hoogste belastingtarief liefst 50%, terwijl het zgn. kmo-tarief in de vennootschapsbelasting verlaagd werd tot 20%. Is het nu dus meer dan ooit aangewezen om een bvba op te richten?

BELASTINGEN - AUTOKOSTEN

Autosalon: hoe uw voordeel alle aard beperken?

Naar aanleiding van het autosalon hoopt u om van de saloncondities gebruik te kunnen maken om een nieuwe auto aan te schaffen. Kunt u dan ook van die speciale acties gebruikmaken om uw voordeel alle aard te verminderen?

VENNOOTSCHAP - AUTOFISCALITEIT

De bvba fiscaal voordelig een auto laten kopen in 2018

De wet die de venn.b. hervormt, bevat nieuwe aftrekbeperkingen voor de autokosten, maar die gelden in principe pas vanaf 2020. Als uw bvba in 2018 of 2019 een nieuwe auto zou kopen, hoe kunt u daarop dan toch al anticiperen?

AUTO - BELASTBAAR VOORDEEL

Weer een hoger voordeel gratis auto in 2018?

Meest recente adviezen

AANKOOP AUTO

Wanneer blijft een plug-inhybride fiscaal interessant?

Niet alle plug-inhybrides (die deels op elektriciteit en deels op klassieke brandstof rijden) die u na 31 december 2017 aankoopt, zullen vanaf 2020 een minder gunstig fiscaal regime krijgen. Hoe weet u welke wél nog fiscaal interessant blijft?

RIZIV-BIJDRAGE - ARTSENCONVENTIE

Wie doet wat met of zonder de RIZIV-bijdrage?

Een arts die conventioneert voor 2018-2019, krijgt daarvoor een RIZIV-bijdrage. Wat doet u daarmee als u lang niet geconventioneerd was? En omgekeerd: hoe vangt u het verlies van de bijdrage op als u nu besluit om te deconventioneren?

BELASTINGEN - DAGVERGOEDINGEN

Oeps, dagvergoeding 2017 vergeten!

Uw collega had het net over de belastingvrije dagvergoeding die hij zich in 2017 uitgekeerd heeft. U bent dat helemaal uit het oog verloren. Bent u te laat?

CONTROLE & GESCHILLEN - BETWISTINGEN

Kennisgeving van taxatie of nieuw bericht van wijziging?

Een bvba gaat niet akkoord met een bericht van wijziging. De fiscus stuurt een kennisgeving van taxatie. Volgens de bvba staan daarin nieuwe argumenten en moest de fiscus eerst een nieuw bericht van wijziging sturen. Wat zei Cassatie?

Geactualiseerd op: 23.02.2018
indicator