Omdat er bij het ondernemen 1.001 zaken komen kijken, biedt deze databank u meer dan 60.000 businessadviezen in 14 domeinen.

Aanbevolen adviezen

INTERESTEN

Wanneer kan de fiscus de aftrek van interestkosten verwerpen?

In een vorig nummer gingen we reeds in op rechtspraak die de aftrek van interesten op leningen om dividenden te financieren verwerpt, omdat die leningen niet aangegaan zijn om belastbare inkomsten te verwerven. Welke nuance heeft het hof van beroep daar nu aan toegevoegd? Op basis van welke specifieke wettelijke bepalingen kan de fiscus daarnaast interestkosten nog verwerpen? Wat heeft de hervorming van de vennootschapsbelasting daaraan gewijzigd?

BEDRIJFSLEIDERS

Ook privé vóór 10.07 voorafbetalen?

Voorafbetalen in 2018 is een must voor vennootschappen. Is dat ook zo voor het loon dat u als bedrijfsleider ontvangt?

Meest gelezen adviezen

BELASTINGEN - AANSLAG

Kies de juiste afsluitdatum voor uw nieuwe vennootschap!

U wilt een nieuwe vennootschap oprichten. Uw boekhouder stelt dat, ten gevolge van de belastinghervorming, u door de juiste afsluitdatum te kiezen heel wat vennootschapsbelasting kunt uitsparen. Hoe zit dat precies?

BEDRIJFSWAGEN

Op reis met de firmawagen?

Als een werknemer met zijn door u geleasede firmawagen op vakantie gaat naar het Zuiden, kan dit dan tot extra kosten voor u leiden? Een aantal tips...

FISCAAL - AUTOKOSTEN

Met de auto op vakantie, hoe zit dat?

Tijdens het bouwverlof gaat u met de auto van uw bvba of eenmanszaak op vakantie. Heeft dat fiscale gevolgen voor u privé of voor uw vennootschap/zaak?

BELASTINGEN - INVESTERINGEN

Waarom u het best vóór 01.01.2020 nog investeert!

Vanaf 2020 daalt de vennootschapsbelasting nog eens en veranderen de afschrijvingsregels. De investeringsaftrek (IA) werd voor de periode 01.01.2018-31.12.2019 tijdelijk opgetrokken van 8% naar 20%. Investeert u dan beter nu?

BELASTINGAANGIFTE

Tax-on-web anno 2018: wat zeker nog aanpassen?

Uw werknemers kunnen tot 12 juli 2018 hun belastingaangifte voor de inkomsten van 2017 indienen via Tax-on-web. Veel codes zijn al vooraf ingevuld, maar soms kan die ‘voorinvulling’ in hun nadeel zijn. Waarop moeten ze bv. letten?

Meest recente adviezen

BEDRIJFSLEIDER - PRIVÉFISCALITEIT

Weeral nieuwe landenlijst sinds 06.07.2018!

De laatste lijst met buitenlandse dagvergoedingen van toepassing sinds 22.11.2017 is alweer achterhaald. Er gelden nl. weer andere bedragen sinds 06.07.2018.

BEDRIJFSLEIDER - REKENING-COURANT

Wat met de rekening-courant na overname door u?

U gaat een vennootschap overnemen, maar daar zit nog een rekening-courant in van de huidige zaakvoerder. Wat gebeurt er met die schuld of vordering via rc na de overname als u niets afspreekt? Wat kunt u daarover eigenlijk afspreken?

NOTIONELE INTERESTAFTREK

Notionele en negatief eigen vermogen

BEDRIJFSLEIDER - PRIVÉFISCALITEIT

Vermenigvuldigingsfactor voordeel gratis woning bekend!

Onlangs besliste de fiscus dat de factor 3,8 in de berekening van uw voordeel gratis woning geschrapt mocht worden en dus 1 mocht zijn, althans totdat er een nieuwe factor vastlag. Zopas heeft de regering die bepaald...

Geactualiseerd op: 17.08.2018

Meer van Indicator

indicator