Omdat er bij het ondernemen 1.001 zaken komen kijken, biedt deze databank u meer dan 60.000 businessadviezen in 14 domeinen.

Aanbevolen adviezen

BEDRIJFSLEIDER - HUUR

Kunt u ook méér huur vragen aan uw vennootschap?

Verhuurt u een deel van uw woning aan uw vennootschap, dan weet u dat u niet méér huur mag vragen dan een bepaalde grens, wil het fiscaal interessant blijven. Die grens slaat echter alleen op het onroerend gedeelte...

BEDRIJFSWAGEN

‘Cash for car’ ook voordelig voor de werknemers?

Het systeem van de mobiliteitsvergoeding (cash for car) zit eraan te komen en zo’n vergoeding zal voor de werkgever meestal goedkoper uitvallen dan een auto. Zal dit systeem echter ook interessant (genoeg) zijn voor uw werknemers?

Meest gelezen adviezen

RELATIEGESCHENKEN

Een zeer fiscaal vriendelijk relatiegeschenk?

Als het bedrijf een klant een waardevol geschenk aanbiedt, dan moet u een fiche 281.50 opstellen. De fiscus zelf biedt u nu voor bepaalde geschenken een alternatief waarbij de klant weinig belast wordt en u de kosten toch voor 100% kunt aftrekken. Hoe zit dat precies?

COMPUTER - BEELDSCHERM

Zo beschermt u uw ogen

U en uw medewerkers brengen wellicht uren door achter het computerscherm. Dat kan leiden tot onder andere prikkende, tranende, vermoeide of rode ogen. Hoe kunt u dit soort ongemakken vermijden?

PENSIOEN - PENSIOENOPBOUW

Is IPT fiscaal betere spaarpot dan liquidatiereserve?

Doordat het tarief vennootschapsbelasting vanaf 2018 daalt, zal u netto meer naar uw liquidatiereserve kunnen boeken. Daarentegen bespaart u nu minder vennootschapsbelasting met uw groepsverzekering. Wat is dan de beste keuze?

PERSONEELSADMINISTRATIE

Hoe GDPR-proof informeren?

Als werkgever verwerkt u zgn. persoonsgegevens. Is het waar dat u tegen 25 mei 2018 volgens de zgn. GDPR de toestemming van uw (kandidaat-)werknemers moet hebben om dat verder te mogen doen? Wat zal er veranderen?

PRIVÉWONING IN VENNOOTSCHAP - VRUCHTGEBRUIK

Wie bepaalt de huurwaarde voor een vruchtgebruik?

Koopt u de blote eigendom en uw vennootschap het vruchtgebruik van een pand, dan moet u dat vruchtgebruik correct waarderen. De huurwaarde van het pand is daarbij ook een belangrijk gegeven, maar wie bepaalt die eigenlijk?

Meest recente adviezen

OPLEIDING - TAAL

Woorden vertalen kan ook zo

PRIVÉ - BELEGGEN

Effectentaks: welke ontsnappingspiste(s) kiest u het best?

Met het oog op een rechtvaardigere fiscaliteit wordt er sinds 10 maart 2018 een jaarlijkse taks van 0,15% geheven op Belgische en buitenlandse effectenrekeningen (TER) van natuurlijke personen. Hoe kunt u daaraan ontsnappen?

VASTGOED - VRUCHTGEBRUIK

Een vruchtgebruik dat meer kost dan opbrengt…

Een vennootschap koopt het vruchtgebruik van een pand dat ze verhuurt. De fiscus weigert de aftrek van de kosten omdat de huur nooit kan volstaan om de vaste kosten van het vruchtgebruik te dekken. Wat vond de rechter daarvan?

AANGIFTE - VENNOOTSCHAPSBELASTING

Aandachtspunten aangifte vennootschapsbelasting!

Het aangifteformulier vennootschapsbelasting voor aanslagjaar 2018 is sinds 06.06 opengesteld op Biztax. Met een aantal maatregelen van de belastinghervorming moet u nu al rekening houden om te optimaliseren. Hoe zit dat juist?

Geactualiseerd op: 19.06.2018

Meer van Indicator

indicator