Omdat er bij het ondernemen 1.001 zaken komen kijken, biedt deze databank u meer dan 60.000 businessadviezen in 14 domeinen.

Aanbevolen adviezen

AUTO - BELASTBAAR VOORDEEL

Weer een hoger voordeel gratis auto in 2018?

AUTO & TRANSPORT - AUTOKOSTEN

Waarmee mag u de verworpen autokosten verminderen?

Kosten van firmawagens zijn niet volledig aftrekbaar in uw vennootschap. Kunt u het voordeel alle aard (VAA) of een eigen bijdrage aanrekenen op de verworpen autokosten? En wat met de meerwaarde wanneer u een firmawagen verkoopt?

Meest gelezen adviezen

BELASTINGEN - AUTOKOSTEN

Autosalon: hoe de fiscale aftrek in uw bvba optimaliseren?

Door het zomerakkoord verandert de fiscale aftrekbaarheid van autokosten voor uw vennootschap vanaf 2020. Moet u dan nu snel een wagen aanschaffen of wacht u beter tot 2020? Hoe kunt u optimaliseren?

FIRMAWAGEN - FISCALE AFTREK

Pas over twee jaar lagere aftrek, maar nu al anticiperen!

De eerste twee jaar verandert het zomerakkoord nog niets aan de aftrek van de firmawagens in de venn.b. Vanaf 2020 zullen de aftrekpercentages echter sterk dalen. Hoe kunt u voorkomen dat de kosten van uw wagenpark te hoog worden?

VAKANTIEGELD

Lagere provisie voor vakantiegeld in 2018?

FISCAAL - BELASTINGTARIEF

Iedereen in vennootschap vanaf 2018?

In de personenbelasting (pb) bedraagt het hoogste belastingtarief liefst 50%, terwijl het zgn. kmo-tarief in de vennootschapsbelasting verlaagd werd tot 20%. Is het nu dus meer dan ooit aangewezen om een bvba op te richten?

BELASTINGEN - AUTOKOSTEN

Autosalon: hoe uw voordeel alle aard beperken?

Naar aanleiding van het autosalon hoopt u om van de saloncondities gebruik te kunnen maken om een nieuwe auto aan te schaffen. Kunt u dan ook van die speciale acties gebruikmaken om uw voordeel alle aard te verminderen?

Meest recente adviezen

BELEGGEN

Fondsenspaarplan: de klassieke versie, de robotversie of toch een alternatief?

Momenteel biedt bijna elke bank een ‘fondsenspaarplan’ aan. Meestal kunt u al instappen vanaf € 25 per maand. Wat zijn de voor- en de nadelen van zo’n fondsenplan? Wat is het verschil met de nieuwe robotversie die u daarnaast een geautomatiseerd beheer aanbiedt? Hoe kunt u zelf op een eenvoudige manier uw fondsenplan opbouwen en zo heel wat kosten uitsparen?

FISCAAL - VENNOOTSCHAPSBELASTING

Iedereen in vennootschap vanaf 2018?

Heeft u een eenmanszaak, dan betaalt u tot maar liefst 50% belastingen, terwijl het zgn. kmo-tarief in de vennootschapsbelasting verlaagd werd tot 20%. Is het nu dus meer dan ooit aangewezen om een bvba op te richten?

ONTSLAG DOOR WERKNEMER

Dreigen met dringende reden voor ‘kleine fouten’?

Als een werknemer de interne regels van het bedrijf overtreden heeft, kunt u dan dreigen met ontslag om dringende reden opdat hij zelf zijn ontslag zou geven? Speelt de ernst van zijn ‘fout’ hier een rol in? Een recent arrest licht toe...

Geactualiseerd op: 19.02.2018
indicator