Omdat er bij het ondernemen 1.001 zaken komen kijken, biedt deze databank u meer dan 60.000 businessadviezen in 14 domeinen.

Aanbevolen adviezen

LOONKOSTEN

Vanaf 2019 vrijstelling voor sociaal passief?

In het kader van het eenheidsstatuut werd een nieuwe fiscale vrijstelling voor sociaal passief geïntroduceerd. Wie kan die vrijstelling genieten en hoe wordt het bedrag van de vrijstelling bepaald? Hoe verwerkt u de vrijstelling voor sociaal passief in uw fiscale aangifte? Welke boekhoudkundige verplichtingen brengt het benutten van de vrijstelling met zich mee?

ONROEREND GOED - EXTRALEGAAL PENSIOEN

Cash voor vastgoed nodig: lenen of voorschot op IPT?

Stel, u denkt eraan om wat verbouwingswerken uit te voeren aan uw huis of een appartement aan zee te kopen. Neemt u dan het best een voorschot op uw extralegaal pensioen op of gaat u beter een hypothecaire lening aan, of beide?

Meest gelezen adviezen

UBO-REGISTER

UBO-register: nu meer duidelijkheid

Zoals u weet, moet u tegen 31 maart 2019 de uiteindelijke begunstigde van de vennootschap aanmelden bij het UBO-register. De administratie bracht recentelijk meer duidelijkheid over de praktische aspecten van die aangifte.

BEDRIJFSWAGEN

Nu al aan aftrekregels 2020 denken bij nieuwe wagen?

Heeft u werknemers die nu in 2019 een nieuwe firmawagen moeten kiezen, dan zijn de nieuwe aftrekregels uit de vennootschapsbelasting die pas in 2020 in werking treden, toch al van belang. Waarom is dat en wat kunt u doen?

VENNOOTSCHAP - AUTO VIA VENNOOTSCHAP

Geen twee auto’s meer in uw vennootschap?

Naar aanleiding van het autosalon overweegt u om een tweede wagen via uw vennootschap aan te kopen. Kan dat echter zomaar? Hoe gaat de fiscus daar tegenwoordig mee om? Een recent arrest verduidelijkt.

GRONDIG ONDERZOCHT - VENNOOTSCHAP

Auto van uw bvba overkopen voor een prikje?

Als u de auto van uw bvba zelf overkoopt, bv. voor uw kinderen, is de verleiding groot om zeker niet te veel te betalen. U mag echter ook niet overdrijven, want dan riskeert u problemen met de fiscus. Welke? Een recent vonnis licht toe...

AUTO - LICHTE VRACHT

Een lichte vracht in plaats van een personenauto?

Dit jaar is het weer autosalon, waarbij vooral bedrijfsvoertuigen aan bod komen. Fiscaal gezien bent u met een bestelwagen of pick-up inderdaad beter af dan met een gewone auto. Tijd om uw auto dan te vervangen door een ‘echte’ lichte vracht?

Meest recente adviezen

PERSONEELSADMINISTRATIE

Weer tijd voor een loonkloofverslag (over 2017-2018)

Bedrijven vanaf 50 werknemers moeten in 2019 voor de derde keer hun (tweejaarlijkse) analyseverslag inzake de loonkloof tussen mannen en vrouwen opmaken, ditmaal over de periode 2017-2018. Wat moet u daarvoor doen?

VENNOOTSCHAP - BELASTBARE VOORDELEN

Pechverhelping voor uw bedrijfsfiets...

BEDRIJFSWAGEN

Het mob-budget komt eraan...

Op 01.03.2019 zal in principe het mobiliteitsbudget in werking treden. Wat is het verschil met de mobiliteitsvergoeding, en kan het iets voor u zijn?

LONEN - VAKBOND

Staken voor meer dan 0,8%... en al 2,16% gekregen

Op 13.02.2019 hebben de vakbonden gestaakt, omdat de lonen volgens hen met meer dan 0,8% moeten stijgen. De kans bestaat echter dat u ze net al met 2,16% verhoogd heeft (als u in PC 200 zit). Waarover waren die dan bezig?

EINDE IN WEDERZIJDS AKKOORD

Hoe in wederzijds akkoord ‘op termijn’ beëindigen?

Stel, u komt vandaag met een werknemer overeen om zijn contract in wederzijds akkoord te beëindigen op een datum in de toekomst (bv. binnen 12 weken). Dat is mogelijk, maar u moet het dan wel goed doen. Hoe bv. zeker niet?

Geactualiseerd op: 15.02.2019

Meer van Indicator

indicator