Omdat er bij het ondernemen 1.001 zaken komen kijken, biedt deze databank u meer dan 60.000 businessadviezen in 14 domeinen.

Aanbevolen adviezen

BTW - WERKEN IN ONROERENDE STAAT

Tuinaanleg binnenkort goedkoper voor uw klant!?

In principe geldt het normale 21%-btw-tarief voor tuinaanleg. In de Kamercommissie Financiën is op 30.01.2019 echter een wetsvoorstel goedgekeurd waarbij het btw-tarief voor tuinaanleg verlaagd wordt. Wat staat er dan op de agenda?

RECHTEN EN PLICHTEN - PRIVACY

Mag de werknemer een gesprek met u opnemen?

Stel, een werknemer vraagt u bij het begin van een evaluatie- of functioneringsgesprek of hij dat gesprek met zijn smartphone mag opnemen. Als u dat niet wenst, kunt u dat dan weigeren? En wat als hij niets vraagt?

Meest gelezen adviezen

VENNOOTSCHAP - AUTO VIA VENNOOTSCHAP

Geen twee auto’s meer in uw vennootschap?

Naar aanleiding van het autosalon overweegt u om een tweede wagen via uw vennootschap aan te kopen. Kan dat echter zomaar? Hoe gaat de fiscus daar tegenwoordig mee om? Een recent arrest verduidelijkt.

GRONDIG ONDERZOCHT - VENNOOTSCHAP

Auto van uw bvba overkopen voor een prikje?

Als u de auto van uw bvba zelf overkoopt, bv. voor uw kinderen, is de verleiding groot om zeker niet te veel te betalen. U mag echter ook niet overdrijven, want dan riskeert u problemen met de fiscus. Welke? Een recent vonnis licht toe...

BEDRIJFSWAGEN

Het mob-budget komt eraan...

Op 01.03.2019 zal in principe het mobiliteitsbudget in werking treden. Wat is het verschil met de mobiliteitsvergoeding, en kan het iets voor u zijn?

PENSIOEN - WETTELIJK PENSIOEN

Vanaf wanneer kunt u met (vervroegd) pensioen?

Vanaf wanneer kunt u als zelfstandige met (vervroegd) pensioen? Met welke loopbaanvoorwaarde moet u dan rekening houden? Kunt u uw IPT of VAPZ nog vóór uw 65ste opvragen? En hoe zit dat fiscaal?

KAPITAAL

Hoe een ontvangen kapitaalvermindering boekhoudkundig en fiscaal verwerken?

Sinds 01.01.2018 gelden er nieuwe fiscale regels voor kapitaalverminderingen. Welke gevolgen hebben die nieuwe regels voor een vennootschap-aandeelhouder? In welke mate vormt de kapitaalvermindering een belastbare opbrengst? Hoe verwerkt u die kapitaalvermindering dan boekhoudkundig bij de aandeelhouder?

Meest recente adviezen

WEBDIENSTEN - ONLINE OFFICE

Doe nog meer met Google Docs

Gebruikt u Google Docs als handige tekstverwerker in de cloud? Met de volgende tips krikt u uw productiviteit nog verder op.

REGISTRATIERECHTEN - GEZINSWONING

Tarief van 6% of 7% voor de gezinswoning in Vlaanderen?

Sinds 01.06.2018 kunt u in Vlaanderen een gezinswoning kopen tegen een tarief van 7%. Indien u aan dat pand een ‘ingrijpende energetische renovatie’ doet, vermindert het tarief naar 6%. Kunt u het toegepaste tarief ook nadien nog wijzigen?

VERZEKERINGEN - BRANDVERZEKERING

Goed verzekerd voor mobilhomes van derden in uw pand?

U wilt een ruimte in uw pand, een hangar of magazijn verhuren voor bv. het stockeren van wagens van derden, mobilhomes, caravans, oldtimers, enz. Hoe zit het dan in zo’n geval met de verzekering?

SOFTWARE - E-MAIL

Hoe houdt u uw Outlook-postvak in bedwang?

In bedrijven moeten gebruikers van Microsoft Outlook vaak leven met limieten voor hun postvak, bv. op het aantal e-mails dat men mag bewaren of op het totaal aantal megabytes aan bijlagen. Hoe houdt u uw postvak binnen de perken?

WONINGHUUR - WAARBORG

Eerst de huurwaarborg, dan pas de sleutels...

Sluit u een nieuw woninghuurcontract voor een hoofdverblijfplaats, dan vraagt u als verhuurder uiteraard het best om een extra garantie in de vorm van een huurwaarborg. Welke huurwaarborg mag u precies vragen in ieder gewest?

Geactualiseerd op: 22.03.2019

Meer van Indicator