Omdat er bij het ondernemen 1.001 zaken komen kijken, biedt deze databank u meer dan 60.000 businessadviezen in 14 domeinen.

Aanbevolen adviezen

GROEPSVERZEKERING

Welke taxatievoet voor uitkering groepsverzekering?

Stel, uw werknemer A is al 65 jaar, maar heeft geen volledige carrière (45 jaar), terwijl B wel een volledige carrière heeft, maar nog geen 65 jaar is. Welk fiscaal verschil geeft dat voor de groepsverzekering als ze met pensioen zouden gaan?

GROEPSVERZEKERING

De definitieve Wijninckx-bijdrage

Meest gelezen adviezen

EINDEJAARSOPTIMALISATIE

Fiscale optimalisatie voor boekjaar 2018: wat is er nog mogelijk?

Nu het einde van het boekjaar nadert, bekijkt ook u wellicht met welke verrichtingen u de belastbare winst van de vennootschap nog kunt verlagen. De hervorming van de vennootschapsbelasting van 2017 heeft enkele van die optimalisatietechnieken afgeschaft of beperkt. Hoe zit dat voor boekjaar 2018? Wat kan er niet meer en wat kan er (voorlopig) wel nog?

GELD UIT UW VENNOOTSCHAP HALEN - VARIA

Welk eenmalige geldopname wordt het minst belast?

U wilt netto € 10.000 uit uw vennootschap halen, maar er is geen manier om dat onbelast te doen. Als u dus voor een belast inkomen moet kiezen, wat is dan fiscaal het best: extra loon, een tussentijds dividend of vooruitbetaalde huur?

PERSONEEL - VARIA

‘Nieuwe’ fiscale vrijstelling vanaf 2019

Indien u personeel in dienst heeft dat in 2019 een anciënniteit van minstens vijf jaar bereikt, kunt u een fiscale vrijstelling genieten. Hoe zit dat precies?

AUTO - FISCALE AFTREK

Hoe de ‘gramformule’ temperen voor uw nieuwe auto?

Door de compenserende maatregelen van het ‘zomerakkoord’ gelden er vanaf 2020 minder gunstige regels voor de fiscale aftrekbaarheid van bedrijfswagens. Hoe groot is de impact van de gramformule? Hoe kunt u die beperken?

AUTOKOSTEN

Is uw parkeerboete aftrekbaar?

Meest recente adviezen

PERSONEEL - SOCIAAL VOORDEEL

Ook fiscus zegt dat u € 40 mag geven!

Sommige personeelsgeschenken zijn onder bepaalde voorwaarden 100% fiscaal aftrekbaar, vrij van RSZ en onbelast bij de begunstigde. Hoe zit dat precies?

BEDRIJFSLEIDER - HUUR

Zomerakkoord: is vooruitbetaalde huur nog aan te raden?

Door het zomerakkoord moet uw vennootschap nu ook fiscaal voldoen aan het ‘matchingprincipe’, waardoor vooruitbetaalde kosten niet meer aftrekbaar zijn in het jaar van betaling. Kan vooruitbetaalde huur nog? Zo ja, is dat dan voordelig?

SOFTWARE - BROWSER

Gelijkwaardige alternatieven voor Chrome

Houdt u wel van de snelheid van Google Chrome, maar minder van Googles honger naar data over uw profiel en gedrag? Dit zijn alternatieve browsers op dezelfde basis als Chrome.

BEVEILIGING - ENCRYPTIE

Betere bescherming in de cloud

U bewaart uw documenten in de cloud, bv. in Google Drive, Dropbox, OneDrive of iCloud. Hoe zorgt u ervoor dat die goed beveiligd zijn?

VENNOOTSCHAP - OVERNAME

Overgedragen verliezen kwijt na overname?

Een verlieslatende bvba wijzigt haar maatschappelijk doel. Enkele jaren later verkoopt de enige aandeelhouder al zijn aandelen. De fiscus weigert vervolgens de aftrek van overgedragen verliezen. Waarom en wat vond de rechter daarvan?

Geactualiseerd op: 17.12.2018

Meer van Indicator

indicator