Omdat er bij het ondernemen 1.001 zaken komen kijken, biedt deze databank u meer dan 60.000 businessadviezen in 14 domeinen.

Aanbevolen adviezen

AUTO - FISCALE AFTREK

Wanneer blijft een plug-inhybride fiscaal interessant?

Niet alle plug-inhybrides die deels op elektriciteit en deels op klassieke brandstof rijden en die u na 31 december 2017 aankoopt, zullen vanaf 2020 een minder gunstig fiscaal regime krijgen. Hoe weet u welke wél nog fiscaal interessant blijft?

RELATIEGESCHENKEN

Een zeer fiscaal vriendelijk relatiegeschenk?

Als het bedrijf een klant een waardevol geschenk aanbiedt, dan moet u een fiche 281.50 opstellen. De fiscus zelf biedt u nu voor bepaalde geschenken een alternatief waarbij de klant weinig belast wordt en u de kosten toch voor 100% kunt aftrekken. Hoe zit dat precies?

Meest gelezen adviezen

PENSIOEN

Backservice of liquidatiereserve: hoe kiezen?

Is het vandaag na de daling van de tarieven in de vennootschapsbelasting nog zinvol om een backservicepremie te storten of kunt u toch beter een liquidatiereserve aanleggen? Welke belastingen betaalt u dan en hoeveel houdt u aan het einde van de rit netto over? In welke scenario’s is een liquidatiereserve toch voordeliger? Met welke andere aandachtspunten houdt u bij uw keuze het best ook rekening?

AUTO & TRANSPORT - AUTOKOSTEN

Dit jaar ook bij afkoop VAA auto 17% of 40% VU

BELASTINGEN - VOORDEEL VAN ALLE AARD

Mag u uw voordeel alle aard (VAA) woonst nu al verlagen?

Volgens een krant wil de minister van Financiën het verschil in berekening van het VAA woning wanneer deze door een natuurlijk persoon of door een vennootschap ter beschikking gesteld wordt, wegwerken. Hoe zit dat precies?

PENSIOEN - GROEPSVERZEKERING

Wat is ‘actief blijven’ tot uw 65ste?

Opdat uw extralegaal pensioenkapitaal ‘maar’ tegen 10% belast zou worden, moet u tot uw 65ste actief blijven. Een abonnee vroeg ons wat ‘actief blijven’ is.

INVESTERINGEN - AFSCHRIJVINGEN

Tot 3 x fiscaal voordeel voor fiets die u via uw bvba koopt!

Fiscaal gezien is het voordelig om voor uw woon-werkverkeer een fiets van uw bvba te gebruiken. U kunt zo tot 3 fiscale voordelen combineren. Voor wie kan dit interessant zijn? Geldt dit ook voor een koersfiets en een zgn. speedpedelec?

Meest recente adviezen

AANSPRAKELIJKHEID

Aandeelhouder binnen een vennootschap: soms toch een aansprakelijkheidsrisico?

Algemeen wordt aangenomen dat het enige risico verbonden aan het aanhouden van aandelen in een vennootschap het verlies van uw inbreng is. In specifieke vennootschappen gaat uw aansprakelijkheid als aandeelhouder/vennoot echter verder dan dat. Wanneer is dat het geval? Daarnaast kan uw aansprakelijkheid toch ook in het gedrang komen als u als aandeelhouder van een nv, bvba of cvba bepaalde handelingen stelt. Wat moet u daarover weten als u bv. de vraag krijgt om in het bedrijf van een familielid of een bevriend ondernemer (minderheids)aandeelhouder te worden?

BELASTINGEN - CONTROLE

Aangekondigde fiscale controleacties 2018 gepubliceerd!

De lijst van wie zich dit jaar aan een fiscale controle mag verwachten, werd op 27.04.2018 bekendgemaakt op de website van de FOD Financiën! Reden om u ongerust te maken of niet echt? Even kijken...

VENNOOTSCHAP - DIVIDEND

Boekjaar 2018: dividenden opnieuw interessanter?

Om het verlaagd tarief vennootschapsbelasting voor het afgelopen boekjaar niet te verliezen, mag u o.a. niet ‘te veel’ dividend uitkeren. Deze voorwaarde valt weg vanaf aanslagjaar 2019. Hoe plant u dan het best uw dividenduitkering?

SUCCESSIERECHTEN - SUCCESSIEPLANNING

Check uw (verouderd) keuzebeding!

DEELNEMINGEN

Welke gevolgen heeft de hervorming van de vennootschapsbelasting voor uw holding?

Wanneer u uw bedrijf overdraagt aan uw kinderen of zelf een ander bedrijf wilt overnemen, gebruikt u daarvoor waarschijnlijk een holdingvennootschap. Wat wijzigt de hervorming van de vennootschapsbelasting dan voor de dividenden en de meerwaarden die de holding realiseert of voor een kapitaalvermindering bij de holding of bij een werkvennootschap?

Geactualiseerd op: 21.05.2018
indicator