Omdat er bij het ondernemen 1.001 zaken komen kijken, biedt deze databank u meer dan 60.000 businessadviezen in 14 domeinen.

Aanbevolen adviezen

BELASTINGEN - VOORDEEL ALLE AARD

Via rekening-courant of beter anders lenen bij uw bvba?

U heeft privé € 25.000 nodig die u tijdelijk van uw vennootschap zou kunnen lenen. Laat u dat bedrag dan gewoon bijboeken op uw rekening-courant of is er een betere manier om privé zo weinig mogelijk belastingen te betalen?

INVESTERINGEN - AFSCHRIJVINGEN

Tot 3 x fiscaal voordeel voor fiets die u via uw bvba koopt!

Fiscaal gezien is het voordelig om voor uw woon-werkverkeer een fiets van uw bvba te gebruiken. U kunt zo tot 3 fiscale voordelen combineren. Voor wie kan dit interessant zijn? Geldt dit ook voor een koersfiets en een zgn. speedpedelec?

Meest gelezen adviezen

PENSIOEN & VERZEKERINGEN - GROEPSVERZEKERING

Wanneer kunt u uw IPT opnemen en hoe wordt het belast?

Sinds 01.01.2016 mag uw aanvullend pensioen ten vroegste uitbetaald worden op de datum dat u uw wettelijk pensioen opneemt. Zijn er uitzonderingen op die regel? Wat brengt het op? En welke netto-uitkering mag u verwachten?

BELASTINGEN - AUTOKOSTEN

Autokosten voortaan afzonderlijk op factuur vermelden?

Een van de compenserende maatregelen ter financiering van de belastinghervorming is het sterk beperken van de aftrekbaarheid van autokosten vanaf 2020. Dat zal u dus geld kosten, tenzij u autokosten juist doorrekent! Hoe?

VENNOOTSCHAP - NOTIONELE INTERESTAFTREK

Hoe de notionele interestaftrek (NI) voortaan berekenen?

Een van de compenserende maatregelen om de belastinghervorming te financieren, is een nieuwe berekeningswijze van de NI. Hoe berekent u dat nu correct? En hoe verschilt dat met het boekjaar dat u nu gaat afsluiten?

VENNOOTSCHAP - LIQUIDATIERESERVE

Is IPT fiscaal betere spaarpot dan liquidatiereserve?

Doordat het tarief vennootschapsbelasting vanaf 2018 daalt, zal u netto meer naar uw liquidatiereserve kunnen boeken. Daarentegen bespaart u nu minder vennootschapsbelasting met uw groepsverzekering. Wat is dan de beste keuze?

BELASTINGEN - VOORAFBETALEN

Doet u ook het best een voorafbetaling begin april?

We adviseerden u reeds dat voorafbetalen in 2018 een must is indien u een vennootschap heeft. Doet u dat dan voortaan ook het best voor het loon dat u als bedrijfsleider ontvangt? En hoe zit dat als u een eenmanszaak heeft?

Meest recente adviezen

ZAKELIJK - OPLEIDING

Bijscholing voor uw personeel

Opleidingen zijn essentieel voor uw personeel. Welke websites geven u een zicht op het aanbod?

WEBDIENSTEN - VARIA

Door welke url-inkorter kunt u goo.gl vervangen?

Google heeft aangekondigd dat het stopt met goo.gl, de service waarmee u url’s kunt inkorten. Wat houdt dat in en welke alternatieven kunt u gebruiken?

SOFTWARE - ANDROID

Android 8 eindelijk breder beschikbaar

Officieel is Android 8 of Oreo uitgebracht in augustus 2017, maar het is pas nu breder beschikbaar op nieuwe toestellen of als update voor recente toestellen. Wat zijn de belangrijkste vernieuwingen?

BEDRIJFSPENSIOEN

Uw backservice optimaliseren: meer rendement via een Tak 23?

Is een backservicepremie storten nu na de hervorming van de vennootschapsbelasting nog altijd voordeliger dan extra loon opnemen? Een aantal verzekeraars stellen vandaag voor om de backservicepremie niet in een klassieke verzekering met een gegarandeerd rendement te storten, maar wel in een Tak 23. Is dat ook voor u een goede keuze? Wanneer wel en wanneer niet? Wat zijn dan de aandachtspunten?

SUCCESSIEPLANNING

Levensverzekeringen en het nieuwe erfrecht: uw kinderen gelijk behandelen of net niet?

Als u een van uw kinderen wilt bevoordelen, dan kunt u overwegen dat kind als begunstigde van een levensverzekering aan te duiden. De regels van inbreng zijn immers anders voor levensverzekeringen dan voor klassieke schenkingen. Hoe werken die regels precies? De nieuwe Erfwet die op 1 september 2018 ingaat stelt een einde aan deze ongelijkheid. Hoe pakt u daarna de zaken aan als u toch een kind wilt begunstigen? Wat zijn de gevolgen van de nieuwe Erfwet voor uw bestaande levensverzekeringen?

Geactualiseerd op: 20.04.2018
indicator