Omdat er bij het ondernemen 1.001 zaken komen kijken, biedt deze databank u meer dan 60.000 businessadviezen in 14 domeinen.

Aanbevolen adviezen

VENNOOTSCHAP - DIVIDEND

Geen 13%-grens meer, dus een groot dividend opnemen?

Heeft uw vennootschap in 2018 winst gemaakt, dan kunt u die winst in principe (volledig) uitkeren als dividend. Is dat een goed idee nu de grootte van het dividend niet meer van belang is voor het tarief van de vennootschapsbelasting?

BELASTINGEN - DIVIDEND

Denk nu aan uw belastingvrij dividend!

Om het slapend geld op spaardeposito’s actief te laten investeren in bedrijven, voorziet de Programmawet van 25.12.2017 in een vrijstelling van belasting op € 800 (inkomstenjaar 2019) aan dividenden. Hoe zit dat juist?

Meest gelezen adviezen

6%-BTW-TARIEF - TUINWERKZAAMHEDEN

Uw tuinwerken tegen 6% of 21% btw?

Nu de lente voor de deur staat, zullen klanten op u een beroep doen voor werken rondom hun woning, zoals in hun tuin, aan het terras buiten, enz. Moet u voor die werken dan 6% of 21% btw factureren? Even kijken...

BTW - LISTING

Vóór 31.03.2019 uw btw-klantenlisting indienen!

EXTRALEGAAL PENSIOEN

Hoe wordt uw extralegaal pensioen belast?

Een wet van 27.02.2019 wijzigt het een en ander aan de wijze waarop u belast wordt op uw aanvullend pensioen. Hoe zit dat precies?

AANGIFTE

Verworpen autokosten en voordelen alle aard: hoe nu het best aangeven?

Zoals u weet, zijn autokosten slechts beperkt aftrekbaar en moet u dus een deel aangeven als verworpen uitgaven (VU). Aan de andere kant wordt de gebruiker privé belast op een voordeel alle aard (VAA). VAA zijn in principe echter wel volledig aftrekbaar. Hoe moet u die fiscale regels binnenkort bij het opmaken van uw aangifte combineren? Mag u de te beperken autokosten verminderen met het VAA of met het deel van de kosten dat betrekking heeft op het privégebruik? Is dat anders als de gebruiker een eigen bijdrage betaalt?

JAARAFSLUITING

Jaarafsluiting 2018: fiscale aandachtspunten

Boekjaar 2018 is het eerste boekjaar waarvoor de hervorming van de vennootschapsbelasting van kracht is. Wat zijn de belangrijkste fiscale wijzigingen waaraan u bij het afsluiten van de jaarrekening voor boekjaar 2018 moet denken om het correcte bedrag aan geraamde belasting te kunnen boeken?

Meest recente adviezen

COMPUTER - HARDWARE

Is een NAS iets voor u?

Een NAS biedt opslagruimte voor uw lokaal netwerk. U kunt er uw bestanden op kwijt, zonder dat alles meteen in de cloud staat. Hoe kiest u de juiste NAS?

ZAKELIJK - WEBDIENSTEN

Zo visualiseert u een zakelijk idee

Wanneer u met een klant of een medewerker zakelijke ideeën bespreekt via de telefoon, dan blijven die soms te abstract. Gelukkig bestaan er online hulpmiddelen waarmee u deze op afstand kunt illustreren of visualiseren.

VERHUUR

Huurwetgeving nu in de drie gewesten grondig gewijzigd

Wat moet u weten over de nieuwe huurwetgeving, als u verhuurt of van plan bent om voor uw pensioen een onroerend goed aan te kopen? Vanaf wanneer zijn de nieuwe regels van toepassing? Hoeveel waarborg mag u nu vragen? Welke herstellingen zijn nu ten laste van de huurder? Wat zijn de regels als u aan meerdere huurders verhuurt? Wat gebeurt er als uw huurder overlijdt?

WEBDIENSTEN - ONLINE OPSLAG

Werk efficiënt met OneDrive

OneDrive is niet zo bekend als Dropbox of Google Drive, maar zit in alle recente Windows-versies ingebouwd. Wat heeft de clouddienst te bieden?

Geactualiseerd op: 19.04.2019

Meer van Indicator