Omdat er bij het ondernemen 1.001 zaken komen kijken, biedt deze databank u meer dan 60.000 businessadviezen in 14 domeinen.

Aanbevolen adviezen

VERZEKERINGEN - BRAND

Komt de verzekering geen 100% tussen bij een brand?

Een collega sloot een brandverzekering af voor zijn zaak. Nadien blijkt echter, bij een brand, dat de verzekeraar maar voor 70% tussenkomt. Oei, kan dat zomaar? Hoe kunt u dat vermijden?

VASTGOED - HUUR

Huurinkomsten ongemeubeld appartement

Meest gelezen adviezen

BTW-AFTREK BEDRIJFSWAGENS

Optimalisatie btw-aftrek bedrijfswagen

Door voor een eigen bijdrage te kiezen i.p.v. een VAA kunt u de btw-aftrek voor bedrijfswagens die weinig professionele kilometers rijden, verhogen. Hoe zit dat?

FISCALE OPTIMALISATIE

Is een liquidatiereserve aanleggen wel altijd een goed idee?

In het kader van de fiscale optimalisatie van uw jaarafsluiting is het zinvol na te gaan of het voor u wel voordelig is om een liquidatiereserve aan te leggen. Wat zijn daarbij de aandachtspunten? Waarmee moet u dan rekening houden als u binnen afzienbare tijd uw bedrijf wilt overlaten, aan uw kinderen of aan een geïnteresseerde koper?

VENNOOTSCHAP - AUTOKOSTEN

Zelf tanken om meer VU te vermijden?

Als uw bvba ook de tankkosten van de auto ten laste neemt, kost dat sinds 01.01.2017 meer belastingen. Is het dan beter de privétankkosten zelf te betalen?

FISCAAL - VARIA

Liquidatiereserve in 2017 ook ‘duurder’?

BELASTINGEN - AFTREKBARE KOSTEN

Optimaliseer doorrekening van restaurant- en autokosten

Zowel restaurantkosten als autokosten zijn fiscaal beperkt aftrekbaar. Ook voor de Btw zijn er aparte regels. Hoe zit dat nu als u deze kosten doorfactureert aan uw klanten, bij wie wordt dan de aftrek beperkt?

Meest recente adviezen

E-MAIL - E-MAILGEBRUIK

Meer grip op uw mailbox

Werkt Inbox Zero – streven naar een lege inbox – niet voor u? Met deze tips krijgt u uw inbox misschien wel onder controle.

GRONDIG ONDERZOCHT - INFORMED CONSENT

Volstaat een infosessie voor uw informatieplicht?

Stel, een patiënt beweert dat u hem onvoldoende geïnformeerd heeft, terwijl er door het ziekenhuis uitgebreide infosessies over de ingreep georganiseerd werden. Volstaat dat dan niet? Een recente uitspraak van het FMO licht toe...

SOFTWARE - WINDOWS

Zorg dat u uw pc stevig vergrendelt

Als u niet wilt dat iemand bij uw bestanden en persoonlijke gegevens op uw pc kan, is het van belang dat u uw pc vergrendelt telkens u even weggaat. Hoe doet u dat in Windows 10?

WEBDIENSTEN - ONLINE COMMUNITY’S

Hoe zet u social media slim in?

Bijna iedereen is tegenwoordig aanwezig op sociale netwerken. Dat geldt ook voor uw (potentiële) klanten. Hoe speelt u daar als ondernemer slim op in? Wij verzamelden zes tips van verschillende experts.

GOED OM TE WETEN - TANDARTSEN

Accrediteringshonorarium 2017: idem als 2016

Geactualiseerd op: 26.05.2017

Meer van Indicator

indicator