Omdat er bij het ondernemen 1.001 zaken komen kijken, biedt deze databank u meer dan 60.000 businessadviezen in 14 domeinen.

Aanbevolen adviezen

FISCAAL - KADASTRAAL INKOMEN

Snel online het kadastraal plan checken...

U kunt als eigenaar of vastgoedmakelaar via een online toepassing snel het kadastraal plan van een bepaald perceel bekijken. Zijn die gegevens dan niet verouderd en wat indien dat perceel intussen opgesplitst werd?

Meest gelezen adviezen

GRATIS AUTO

Wat met uw voordeel auto in 2017?

Voor 2017 geldt er weer een nieuwe referentie-uitstoot voor uw voordeel auto en ook een tankkaart wordt bij uw vennootschap extra belast. Hoe zit dat precies?

BEDRIJFSWAGEN

Wat gaat een tankkaart u kosten?

Vanaf volgend jaar (2017) wil de regering de tankkaart van een firmawagen belasten bij de werkgever. Kunt u die tankkaart dan schrappen en/of vervangen?

AUTO - BRANDSTOFKOSTEN

Aftrek tankkosten lager dan 75%?

SOCIAAL STATUUT - SOCIALE BIJDRAGEN

Nu het moment om minstens 7% te besparen!

AUTOKOSTEN

Uw privébrandstof beter zelf betalen?

Betaalt uw vennootschap ook de privébrandstofkosten van uw ‘gratis auto’, dan wordt ze sinds 01.01.2017 zwaarder belast. Dan maar zelf betalen voortaan... ?

Meest recente adviezen

DAGELIJKS BESTUUR - ONTSLAG & BENOEMING

Uw herbenoeming als bestuurder vergeten... ?

U wilt voor uw vennootschap een lening aangaan bij de bank en die vraagt u daarvoor een bewijs van uw bestuurdersmandaat. U stelt echter vast dat op de laatste algemene vergadering uw herbenoeming niet gebeurd is. Oei, wat nu?

FISCAAL - AFTREKBARE KOSTEN

Een toost op de fiscus!?

U heeft onlangs een nieuwjaarsreceptie voor uw klanten en leveranciers gehouden. Zijn de kosten daarvan fiscaal aftrekbaar en kunt u de btw erop recupereren? Hoe zit dat eigenlijk voor een nieuwjaarsdrink of -etentje met uw personeel?

GRATIS WOONST

Wat kost uw gratis woonst in 2017?

U woont gratis in een pand van uw vennootschap en uw bvba betaalt ook uw verwarming en elektriciteit. Wordt u daarop in 2017 dan zwaarder belast?

VENNOOTSCHAPSBELASTING

Geen speculatietaks meer sinds 2017!

Geactualiseerd op: 19.01.2017

Meer van Indicator

indicator