Omdat er bij het ondernemen 1.001 zaken komen kijken, biedt deze databank u meer dan 40.000 businessadviezen in 14 domeinen.

Aanbevolen adviezen

BESTUURDER - BEZOLDIGING

Uw vergoeding als vzw-bestuurder

BEROEPSKOSTEN - AFTREKBAARHEID

Zijn aan- en verkoopkosten van aandelen aftrekbaar?

Een vennootschap trekt de kosten om aandelen te kopen af als beroepskosten, maar de fiscus weigert dat. De winst bij de verkoop van die aandelen is immers belastingvrij! Wat is dat allemaal en wat zei de rechter daarvan op 07.06.2016?

Meest gelezen adviezen

VASTGOED - VRUCHTGEBRUIK

Hoe uw vruchtgebruik fiscaal veilig waarderen?

Koopt uw vennootschap het vruchtgebruik van een pand, dan is een correcte waardering van dat vruchtgebruik cruciaal. In een nieuw rulingontwerp geeft de fiscus zelf aan hoe u dat voortaan op een fiscaal veilige manier kunt doen...

LIQUIDATIERESERVE

De liquidatiereserve als goede pensioenspaarpot?

Uw vennootschap kan winsten ‘oppotten’ door ze naar een liquidatiereserve te boeken en die bij stopzetting belastingvrij aan u uitkeren. Is zo’n liquidatiereserve eigenlijk een volwaardig alternatief voor een groepsverzekering?

DIVIDEND - ROERENDE VOORHEFFING

Al die tarieven roerende voorheffing...

Voor een dividenduitkering uit uw vennootschap zijn tegenwoordig heel wat tarieven roerende voorheffing mogelijk! Raakt u er nog wijs uit?

BEROEPSKOSTEN - ONKOSTENVERGOEDING

Verplicht een ruling nodig voor uw onkostenvergoeding?

Sinds 1 mei 2016 is alleen nog de Rulingdienst bevoegd zo u zekerheid wilt over uw onkostenvergoeding of die van uw werknemers. Oei, wat is dat allemaal? Is zo’n ruling nu verplicht en wat als u met uw lokale controleur een akkoord heeft?

VASTGOED - WOONFISCALITEIT

Fiscale gevolgen voor uw kind als u een pand schenkt?

Onroerend goed schenken is eindelijk betaalbaar geworden en dus wilt u het liefst nog dit jaar uw buitenverblijf aan uw kind schenken. Heeft dat dan ook fiscale gevolgen op de toekomstige woonbonuslening van uw kind?

Meest recente adviezen

MANAGEMENTVERGOEDING

Hoge managementvergoeding kan!

De fiscus valt de vergoedingen betaald aan een managementvennootschap graag aan. Vaak ten onrechte, zoals ook blijkt uit een arrest van 03.11.2015.

E-MAIL - E-MAILGEBRUIK

Overtuigende e-mails schrijven

Met uw e-mailberichten wilt u collega’s, klanten of nieuwe contacten kunnen overtuigen. Met welke aanpak heeft u het meest kans op succes?

EIGEN WEBSITE - VARIA

Tips voor Google AdSense

ERVEN & SCHENKEN - SCHENKINGSRECHTEN

Een ‘vermomde schenking’ van een onroerend goed?

Hoewel u in principe kunt opteren voor de minst belaste weg, reageert de fiscus daar niet altijd even ‘sportief’ op en probeert hij u soms toch zwaarder te belasten. Dat dit echter niet zomaar kan, bewijst een arrest van 06.10.2015…

CONSUMENT - VEILINGEN

Veil uw spullen met meer winst op eBay

Zelfs als u maar af en toe iets via eBay verkoopt, loont het de moeite dit op de juiste manier aan te pakken. We geven enkele tips over hoe u het best een goede eBay-veiling opzet.

Geactualiseerd op: 29.08.2016

Meer van Indicator

indicator