Omdat er bij het ondernemen 1.001 zaken komen kijken, biedt deze databank u meer dan 60.000 businessadviezen in 14 domeinen.

Aanbevolen adviezen

SOCIALE BIJDRAGEN - AFREKENING

Wat te verwachten van de afrekening sociale bijdragen?

Sinds 2015 betaalt u uw sociale bijdragen als zelfstandige op uw werkelijke inkomen. Binnenkort zal u daarom voor het eerst een definitieve afrekening voor het jaar 2015 ontvangen. Wat moet u daarvan eigenlijk precies verwachten?

AUTOBELASTING - BIV

Belasting op inverkeerstelling (BIV) shoppen

Voor niet-leasingwagens is de BIV al enige tijd een gewestelijke materie. Vlaanderen heeft haar fiscaliteit vergroend. Kunt u de BIV optimaliseren afhankelijk van uw keuze tussen leasing en aankoop?

Meest gelezen adviezen

AUTOKOSTEN

Uw privébrandstof beter zelf betalen?

Betaalt uw vennootschap ook de privébrandstofkosten van uw ‘gratis auto’, dan wordt ze sinds 01.01.2017 zwaarder belast. Dan maar zelf betalen voortaan... ?

VOORDEEL AUTO

Bedrijfswagen: houd uw voordeel alle aard onder controle

Naar aanleiding van het autosalon hoopt u om van de saloncondities gebruik te kunnen maken om een nieuwe auto aan te schaffen. Kunt u dan ook van die speciale acties gebruik maken om uw voordeel alle aard te verminderen?

BEDRIJFSWAGEN

Verworpen uitgave en tankkaart gepubliceerd

BEDRIJFSWAGEN

Toch verworpen uitgave bij eigen bijdrage voortaan...

Als de werknemers een ‘eigen bijdrage’ betalen voor het privégebruik van de firmawagen, moest er geen verworpen uitgave (VU) op het VAA berekend worden. Sinds 1 januari 2017 is dat echter wél het geval. Wat zijn de gevolgen?

FISCAAL - SPLITSING

Vastgoed naar een andere vennootschap overbrengen...

Via een zgn. partiële splitsing kunt u het onroerend goed in uw vennootschap onderbrengen in een aparte vennootschap. Dat kan belastingvrij op voorwaarde dat u daarvoor een goede niet-fiscale reden heeft. Wat kan dat zoal zijn?

Meest recente adviezen

ZAKELIJK - WEBDIENSTEN

Wie werkt wanneer?

Moet u in uw zaak shifts plannen om bv. continuïteit te kunnen garanderen? ShiftPlannning en Shiftboard willen u hierbij helpen. Wij testten beide webtools voor u uit.

VERZEKERINGEN

Gaat dezelfde premie u meer kosten?

Al ruim tien jaar stort het ziekenhuis een subsidie voor uw polis medische fouten door. De regering heeft dit echter afgeschaft. Moet u nu zelf het verschil betalen?

CONSUMENT - FINANCIEEL

Online hulp voor personal finance

Het web krioelt van websites die u willen bijstaan op het vlak van financiën. Maar kende u deze al?

SOFTWARE & WEBDIENSTEN - FOTO

Goede tools voor snelle fotobewerking

Wilt u snel een foto bewerken, dan heeft u niet altijd een uitgebreid softwarepakket nodig. Met een webdienst of gratis specifieke software kunt u ook al heel wat doen. Dit zijn enkele nuttige hulpmiddelen.

PRIVÉ - VERHUREN

Fiscaal opletten met huurder die onderverhuurt?

U verhuurt een pand aan een particulier die het verder verhuurt aan zijn vennootschap of aan iemand die het pand voor zijn beroep gebruikt. Heeft dat dan ook fiscale gevolgen voor u? Waarop moet u letten?

Geactualiseerd op: 22.02.2017

Meer van Indicator

indicator