Omdat er bij het ondernemen 1.001 zaken komen kijken, biedt deze databank u meer dan 40.000 businessadviezen in 14 domeinen.

Aanbevolen adviezen

AFTREKBARE KOSTEN

Een barbecue voor de klanten: receptie of reclame-evenement?

Zoals u weet, zijn reclamekosten in principe volledig aftrekbaar, receptie- en representatie- kosten slechts voor 50%. Hoe maakt u volgens de wet het onderscheid tussen beide soorten kosten? Wat zegt de rechtspraak daarover en wat is het standpunt van de fiscus? Na jarenlange discussie heeft de Btw zich aangesloten bij het standpunt van het Hof van Cassatie en kunt u in het verleden onterecht voor een bedrijfsevenement betaalde btw toch recupereren. Hoe pakt u dat aan? Wat moet u kunnen aantonen als de fiscus de aftrek van de kosten van uw bedrijfsbarbecue en de btw-recuperatie in vraag stelt?

PENSIOEN & VERZEKERINGEN - GEWAARBORGD INKOMEN

Premies niet afgetrokken, maar uitkering toch belast?

U of uw vennootschap trekt de premies van een verzekering gewaarborgd inkomen niet af als beroepskosten zodat een uitkering ervan ook belastingvrij is. Dat klinkt logisch, maar klopt dat wel? Wat zei de minister daarover op 27.04.2016?

Meest gelezen adviezen

VASTGOED - VRUCHTGEBRUIK

Hoe uw vruchtgebruik fiscaal veilig waarderen?

Koopt uw vennootschap het vruchtgebruik van een pand, dan is een correcte waardering van dat vruchtgebruik cruciaal. In een nieuw rulingontwerp geeft de fiscus zelf aan hoe u dat voortaan op een fiscaal veilige manier kunt doen...

LOONOPTIMALISATIE

Als een fiets fiscaal geen fiets meer is...

Een fiets ter beschikking stellen is een fiscaal voordelige manier van verlonen. Wat zijn de voorwaarden om kosten van een fiets voor 120% af te trekken? Wanneer is er voor de gebruiker geen privé belastbaar voordeel? Mag u dan ook nog een fietsvergoeding toekennen? En gelden die regels ook altijd voor elektrische fietsen? Wat zei de minister daarover onlangs?

LIQUIDATIERESERVE

De liquidatiereserve als goede pensioenspaarpot?

Uw vennootschap kan winsten ‘oppotten’ door ze naar een liquidatiereserve te boeken en die bij stopzetting belastingvrij aan u uitkeren. Is zo’n liquidatiereserve eigenlijk een volwaardig alternatief voor een groepsverzekering?

DIVIDEND - ROERENDE VOORHEFFING

Al die tarieven roerende voorheffing...

Voor een dividenduitkering uit uw vennootschap zijn tegenwoordig heel wat tarieven roerende voorheffing mogelijk! Raakt u er nog wijs uit?

BEROEPSKOSTEN - ONKOSTENVERGOEDING

Verplicht een ruling nodig voor uw onkostenvergoeding?

Sinds 1 mei 2016 is alleen nog de Rulingdienst bevoegd zo u zekerheid wilt over uw onkostenvergoeding of die van uw werknemers. Oei, wat is dat allemaal? Is zo’n ruling nu verplicht en wat als u met uw lokale controleur een akkoord heeft?

Meest recente adviezen

PRIVÉ - ONROERENDE INKOMSTEN

Hoe de huurwaarde van uw Frans buitenverblijf bepalen?

Van een niet-verhuurd vakantieverblijf in het buitenland moet u de huurwaarde aangeven in uw privéaangifte. Vaak is dat echter gemakkelijker gezegd dan gedaan! Via een circulaire van 29.06.2016 wil de fiscus duidelijkheid brengen...

EIGEN WEBSITE - SITEONTWERP

Een website bouwen doet u zo

Uw website is uw virtueel visitekaartje en moet dus gemaakt zijn volgens de regels van de kunst. Gelukkig bestaan er heel wat videocursussen die u of uw webmaster kunnen bijstaan. Wij zochten voor u in het aanbod.

SOFTWARE - BROWSER

Aan de slag met add-ons in Edge

Met de laatste ‘verjaarsdagsupdate’ van Windows 10 kunt u in Edge eindelijk eenvoudig add-ons installeren. Hoe werkt dat en zijn er al interessante add-ons?

VASTGOED - ONROERENDE LEASING

Onroerende leasing is beter dan rekening-courant!

U wilt een privégebouw aan uw vennootschap verkopen, maar zij kan u pas later betalen. De prijs op uw rc boeken en interesten opstrijken, brengt door de herkwalificatie in dividenden fiscaal weinig op. Er is echter een alternatief…

INVESTERINGEN - AFSCHRIJVINGEN

Afschrijven op blote eigendom soms toch mogelijk?

Een vennootschap verkoopt het vruchtgebruik van een pand en op de blote eigendom die ze behoudt, schrijft ze vervolgens af. Dat kan niet, zegt de fiscus, want blote eigendom is nooit afschrijfbaar. Zijn de rechters het daarmee eens?

Geactualiseerd op: 26.08.2016

Meer van Indicator

indicator