Omdat er bij het ondernemen 1.001 zaken komen kijken, biedt deze databank u meer dan 40.000 businessadviezen in 14 domeinen.

Aanbevolen adviezen

AFTREKBARE KOSTEN

Een barbecue voor de klanten: receptie of reclame-evenement?

Zoals u weet, zijn reclamekosten in principe volledig aftrekbaar, receptie- en representatie- kosten slechts voor 50%. Hoe maakt u volgens de wet het onderscheid tussen beide soorten kosten? Wat zegt de rechtspraak daarover en wat is het standpunt van de fiscus? Na jarenlange discussie heeft de Btw zich aangesloten bij het standpunt van het Hof van Cassatie en kunt u in het verleden onterecht voor een bedrijfsevenement betaalde btw toch recupereren. Hoe pakt u dat aan? Wat moet u kunnen aantonen als de fiscus de aftrek van de kosten van uw bedrijfsbarbecue en de btw-recuperatie in vraag stelt?

GOED OM TE WETEN - FACTUREN

Factuur met ‘voldaan’ niet genoeg?

Meest gelezen adviezen

VASTGOED - VRUCHTGEBRUIK

Hoe uw vruchtgebruik fiscaal veilig waarderen?

Koopt uw vennootschap het vruchtgebruik van een pand, dan is een correcte waardering van dat vruchtgebruik cruciaal. In een nieuw rulingontwerp geeft de fiscus zelf aan hoe u dat voortaan op een fiscaal veilige manier kunt doen...

LOONOPTIMALISATIE

Als een fiets fiscaal geen fiets meer is...

Een fiets ter beschikking stellen is een fiscaal voordelige manier van verlonen. Wat zijn de voorwaarden om kosten van een fiets voor 120% af te trekken? Wanneer is er voor de gebruiker geen privé belastbaar voordeel? Mag u dan ook nog een fietsvergoeding toekennen? En gelden die regels ook altijd voor elektrische fietsen? Wat zei de minister daarover onlangs?

VERZEKERINGEN - GEWAARBORGD INKOMEN

Wie betaalt de premie gewaarborgd inkomen het best?

Onlangs gaf de minister zijn visie omtrent de fiscale aftrekbaarheid van de verzekeringspremie gewaarborgd inkomen en de belastbaarheid van een uitkering ervan. Wordt de premie dan het best door u privé of door uw vennootschap betaald?

DIVIDEND - ROERENDE VOORHEFFING

Al die tarieven roerende voorheffing...

Voor een dividenduitkering uit uw vennootschap zijn tegenwoordig heel wat tarieven roerende voorheffing mogelijk! Raakt u er nog wijs uit?

BEROEPSKOSTEN - ONKOSTENVERGOEDING

Verplicht een ruling nodig voor uw onkostenvergoeding?

Sinds 1 mei 2016 is alleen nog de Rulingdienst bevoegd zo u zekerheid wilt over uw onkostenvergoeding of die van uw werknemers. Oei, wat is dat allemaal? Is zo’n ruling nu verplicht en wat als u met uw lokale controleur een akkoord heeft?

Meest recente adviezen

EIGEN WEBSITE - SITEONTWERP

Een website bouwen doet u zo

Uw website is uw virtueel visitekaartje en moet dus gemaakt zijn volgens de regels van de kunst. Gelukkig bestaan er heel wat videocursussen die u of uw webmaster kunnen bijstaan. Wij zochten voor u in het aanbod.

WEBDIENSTEN - NOTITIES

Betalen voor Evernote? Wat nu?

Webteksten, documenten, notities en foto’s opslaan in de cloud kan gemakkelijk met Evernote. De gratis formule kent nu echter beperkingen. Wat nu?

WEBDIENSTEN - ONLINE COMMUNITY’S

De mogelijkheden van deeleconomie

Wilt u een klusje laten opknappen of zelf diensten aanbieden? Via de deeleconomie – particulieren die diensten aanbieden via internet – is heel wat mogelijk.

BANK

Bank failliet, geld kwijt?

In de media wordt er al een tijdje veel aandacht besteed aan het faillissement van een bekende bank. Stelt u zich hierbij de vraag hoe die zgn. waarborgregeling nu weer in elkaar zit en hoe u desgevallend uw geld kunt recupereren?

SOFTWARE - BROWSER

Aan de slag met add-ons in Edge

Met de laatste ‘verjaarsdagsupdate’ van Windows 10 kunt u in Edge eindelijk eenvoudig add-ons installeren. Hoe werkt dat en zijn er al interessante add-ons?

Geactualiseerd op: 23.08.2016

Meer van Indicator

indicator