Omdat er bij het ondernemen 1.001 zaken komen kijken, biedt deze databank u meer dan 60.000 businessadviezen in 14 domeinen.

Aanbevolen adviezen

PENSIOEN & VERZEKERINGEN - GROEPSVERZEKERING

Groepsverzekering: belastingtarief versus rendement

U wilt niet tot uw 65 wachten om uw groepsverzekering op te nemen. Uw uitkering kan dan wel het verlaagde tarief van 10% belasting niet genieten. Kunt u dat niet rechttrekken met een hoger rendement uit uw kapitaal?

BELASTINGEN - VOORDEEL VAN ALLE AARD

Laat u niet belasten op een nadeel van alle aard!

Uw verwarming en elektriciteit worden door uw vennootschap betaald. U stelt nu echter vast dat u belast wordt op een hoger bedrag dan de werkelijke kosten! Er is dus niet langer sprake van een voordeel. Hoe lost u dit op?

Meest gelezen adviezen

BTW-AFTREK BEDRIJFSWAGENS

Optimalisatie btw-aftrek bedrijfswagen

Door voor een eigen bijdrage te kiezen i.p.v. een VAA kunt u de btw-aftrek voor bedrijfswagens die weinig professionele kilometers rijden, verhogen. Hoe zit dat?

BELEGGEN - ONROEREND GOED

Een huurappartement als belegging, hoe zit dat fiscaal?

Nu de interesten zo laag staan, overweegt u om uw (privé-)spaarcenten te stoppen in een appartement dat u bv. een jaar of tien zou verhuren en daarna zou kunnen verkopen. Met welke fiscale spelregels moet u dan rekening houden?

VENNOOTSCHAP - VOORDEEL AUTO

Voordeel alle aard bedrijfswagen 2017

De gemiddelde CO2 -uitstoot van het Belgische wagenpark daalde met 2 gram het afgelopen jaar. Wist u dat dit een effect heeft op uw voordeel alle aard (VAA)?

FISCALE OPTIMALISATIE

Is een liquidatiereserve aanleggen wel altijd een goed idee?

In het kader van de fiscale optimalisatie van uw jaarafsluiting is het zinvol na te gaan of het voor u wel voordelig is om een liquidatiereserve aan te leggen. Wat zijn daarbij de aandachtspunten? Waarmee moet u dan rekening houden als u binnen afzienbare tijd uw bedrijf wilt overlaten, aan uw kinderen of aan een geïnteresseerde koper?

PENSIOEN - WETTELIJK PENSIOEN

Afkoop studiejaren vanaf 1 juni mogelijk!

Meest recente adviezen

BELASTINGAANGIFTE - VARIA

Uw aangifte complexer dit jaar?

Het nieuwe aangifteformulier is zopas verschenen en bevat 75 codes meer dan vorig jaar. Moet u dan meer info aan uw boekhouder bezorgen? Wat doet u best?

ERVEN EN SCHENKEN - SUCCESSIERECHTEN

Een discreet testament dat niet ‘verdwijnt’?

ERVEN EN SCHENKEN

Fiscaal regioshoppen

FISCAAL - BEROEPSKOSTEN

Uw ‘midlife-moto’ mee in de kosten? U wint erbij!

Stel, u droomt ervan een moto te kopen om van en naar uw winkel of horecazaak te rijden. Als u die mee opneemt in de (beroeps)kosten, wint of verliest u dan in vergelijking met de situatie waarin u alleen een auto aftrekt?

Geactualiseerd op: 28.04.2017

Meer van Indicator

indicator