Omdat er bij het ondernemen 1.001 zaken komen kijken, biedt deze databank u meer dan 60.000 businessadviezen in 14 domeinen.

Aanbevolen adviezen

BEDRIJFSLEIDER - PRIVÉFISCALITEIT

Ook in 2017 nog meubels aan uw bvba verhuren?

Ook de belasting op roerende huurinkomsten uit uw vennootschap is sinds 01.01.2017 weer toegenomen. Hoezo? Is de verhuur van roerende goederen aan uw vennootschap dan nog wel fiscaal voordelig in vergelijking met loon?

BELASTINGEN - WONINGFISCALITEIT

Belast worden op uw werkelijk ontvangen huur?

Verhuurt u een onroerend goed voor privédoeleinden, dan wordt u daar minder zwaar op belast dan dat bij een beroepsmatige verhuur het geval is. Wanneer is daar eigenlijk sprake van en hoe gaat u daar dan in de praktijk het best mee om?

Meest gelezen adviezen

AUTOKOSTEN

Uw privébrandstof beter zelf betalen?

Betaalt uw vennootschap ook de privébrandstofkosten van uw ‘gratis auto’, dan wordt ze sinds 01.01.2017 zwaarder belast. Dan maar zelf betalen voortaan... ?

VOORDEEL AUTO

Bedrijfswagen: houd uw voordeel alle aard onder controle

Naar aanleiding van het autosalon hoopt u om van de saloncondities gebruik te kunnen maken om een nieuwe auto aan te schaffen. Kunt u dan ook van die speciale acties gebruik maken om uw voordeel alle aard te verminderen?

BEDRIJFSWAGEN

Verworpen uitgave en tankkaart gepubliceerd

FISCAAL - SPLITSING

Vastgoed naar een andere vennootschap overbrengen...

Via een zgn. partiële splitsing kunt u het onroerend goed in uw vennootschap onderbrengen in een aparte vennootschap. Dat kan belastingvrij op voorwaarde dat u daarvoor een goede niet-fiscale reden heeft. Wat kan dat zoal zijn?

BEDRIJFSWAGEN

Toch verworpen uitgave bij eigen bijdrage voortaan...

Als de werknemers een ‘eigen bijdrage’ betalen voor het privégebruik van de firmawagen, moest er geen verworpen uitgave (VU) op het VAA berekend worden. Sinds 1 januari 2017 is dat echter wél het geval. Wat zijn de gevolgen?

Meest recente adviezen

CONSUMENT - FINANCIEEL

Online hulp voor personal finance

Het web krioelt van websites die u willen bijstaan op het vlak van financiën. Maar kende u deze al?

AUTO & TRANSPORT - AUTOKOSTEN

Auto kopen van vennootschap en dan privé verkopen?

Een zaakvoerder kocht een auto over van zijn vennootschap voor € 500 en verkoopt die een jaar later privé voor € 19.000. De fiscus belast het verschil als een voordeel van alle aard (VAA). Wat zei de rechter op 21.06.2016?

WEBDIENSTEN - ONLINE OFFICE

Toon het met een infografiek

Bent u op zoek naar een handige tool die uw cijfermateriaal in duidelijke infografieken kan gieten? Wij testten er drie voor u uit.

AANGIFTE - PERSONENBELASTING

Hoe worden uw inkomsten uit Airbnb belast?

U wilt een gemeubelde kamer verhuren via Airbnb en vraagt zich af hoe dat nu fiscaal belast wordt. Vormt dit nu een onroerend, roerend of divers inkomen? Of kunt u misschien belast worden op een beroepsinkomen?

SOFTWARE & WEBDIENSTEN - FOTO

Goede tools voor snelle fotobewerking

Wilt u snel een foto bewerken, dan heeft u niet altijd een uitgebreid softwarepakket nodig. Met een webdienst of gratis specifieke software kunt u ook al heel wat doen. Dit zijn enkele nuttige hulpmiddelen.

Geactualiseerd op: 23.02.2017

Meer van Indicator

indicator