Omdat er bij het ondernemen 1.001 zaken komen kijken, biedt deze databank u meer dan 40.000 businessadviezen in 14 domeinen.

Aanbevolen adviezen

ONROEREND GOED - VARIA

Nog drie jaar leven na elk geschonken schijfje?

BELEGGEN - TAK 21

Wat is de opbrengst van een Tak 21?

Een Tak 21 is een veilige belegging met een vast rendement, maar het rendement dat geafficheerd of medegedeeld wordt door uw verzekeraar houdt geen rekening met kosten of taksen. Hoeveel ‘eten’ die daar dan in feite van op?

Meest gelezen adviezen

AUTO & TRANSPORT - AUTOKOSTEN

Dure auto niet overdreven voor de fiscus!

De fiscus doet vaak moeilijk over de aftrekbaarheid van de kosten van een luxewagen! Om fiscale discussies te vermijden, vroeg een vennootschap op 26.01.2016 aan de Rulingdienst wat deze vond van een dure leasingwagen...

PENSIOEN & VERZEKERINGEN - GROEPSVERZEKERING

Liquidatiereserve in plaats van een groepsverzekering?

Door jaarlijks een liquidatiereserve aan te leggen, kunt u later bij de vereffening van uw vennootschap die reserve aan uzelf uitkeren zonder extra belasting. Is dat dan een goed alternatief voor een groepsverzekering of toch niet echt?

FISCAAL - AFTREKBARE KOSTEN

De aankoop van kledij aftrekbaar?

U laat de naam of slogan van uw zaak op T-shirts drukken om die zelf te dragen of door uw werknemers te laten dragen en/of om die gratis te geven aan klanten. Kunt u die kosten dan 100% inbrengen en de btw erop volledig recupereren?

VENNOOTSCHAP - GELD UIT UW VENNOOTSCHAP HALEN

Onkostenvergoedingen onder vuur?

Sinds 1 mei 2016 is het niet meer mogelijk om met uw lokale belastingcontroleur een akkoord te sluiten over uw forfaitaire onkostenvergoeding. Wat betekent dat in de praktijk en geldt dat ook voor de zgn. dagvergoedingen?

BELASTINGEN - AFTREKBARE KOSTEN

Fruit niet voor iedereen even gezond?

Gratis fruit en dranken bezorgen aan uw personeel is fiscaal best wel interessant. Aan de minister werd nu gevraagd of u zelf ook mag mee-eten en -drinken...

Meest recente adviezen

EIGEN WEBSITE - FORUM

Een forum op uw website?

Wilt u als bedrijf, vereniging of club met veel mensen online converseren, dan zijn Facebook of Twitter populair. Maar ook een klassiek forum op uw website blijft een goede optie. Hoe zet u zo’n forum op?

ORDE VAN ARTSEN - TUCHTZAKEN

‘Extra straf’ als u niet zou antwoorden in een tuchtzaak?

Een tuchtzaak kan iedereen overkomen. Een mailtje van een ontevreden patiënt kan al volstaan, opdat er een dossier opgestart wordt. Indien de prov. raad u per brief vragen zou stellen, kunt u het dan riskeren die gewoon te negeren?

SOFTWARE - WINDOWS

Windows-foutje? Even verkeerd, snel gecorrigeerd

Elke Windows-gebruiker voert vroeg of laat een verkeerde handeling uit, zoals per ongeluk het verkeerde bestand wissen. Hoe zet u van die typische Windows-foutjes weer recht?

GRONDIG ONDERZOCHT - BEROEPSAANSPRAKELIJKHEID

Kan een expertiseverslag onontvankelijk zijn?

Stel, de door de rechter aangestelde deskundige schrijft in zijn rapport dat u, als behandelende arts, niet aansprakelijk bent voor de feiten. Strikt genomen kan hij dat echter niet. Bent u dan u niks met dit verslag? Een recent arrest licht toe...

SOFTWARE - CHAT

Google Allo: een alternatief voor WhatsApp?

Google lanceerde onlangs Google Allo, een eigen gratis chatprogramma voor iOS en Android. Wat heeft het te bieden in vergelijking met WhatsApp en iMessage?

Geactualiseerd op: 21.10.2016

Meer van Indicator

indicator