Omdat er bij het ondernemen 1.001 zaken komen kijken, biedt deze databank u meer dan 60.000 businessadviezen in 14 domeinen.

Aanbevolen adviezen

PENSIOEN & VERZEKERINGEN - GROEPSVERZEKERING

Winst van 2016 drukken via backservice in stukjes...

Boekjaar 2016 loopt alweer op zijn einde! Het kan dus geen kwaad om al eens na te gaan of u uw belastbare winst nog wat kunt drukken. Dat kan via een backservice en als u dat slim aanpakt, profiteert u daar meerdere jaren van... Hoezo?

VERVOER - AUTO

Besparen op autokosten

De nieuwe website myCarPlatform.com wil u helpen om uw autokosten in toom te houden. Interessant?

Meest gelezen adviezen

VOORDEEL AUTO

Bedrijfswagen: hoe uw voordeel alle aard optimaliseren?

Er was de laatste tijd in de media weer heel wat te doen over de bedrijfswagens. Zo zou er een nieuwe belasting komen op tankkaarten en er is ook sprake van een mobiliteitsbudget. Hoe kunt u vandaag al het voordeel alle aard optimaliseren? Wat doet u als een bedrijfswagen niet privé gebruikt wordt? Moet u ook een voordeel aanrekenen als een collega bv. wegens een ongeval, ziekte of verblijf in het buitenland zijn wagen tijdelijk niet kan gebruiken? En wat is de beste aanpak als bepaalde bestuurders zelf extra opties betalen?

BEDRIJFSLEIDER - VOORDEEL VAN ALLE AARD

Uw kuisvrouw en tuinman betalen via uw vennootschap?

Sinds kort bestaat er een fiscaal vriendelijk verloningssysteem waardoor werknemers gebruik kunnen maken van bepaalde huishoudelijke diensten die betaald worden door u als werkgever. Hoe werkt dat en is dat ook voor u mogelijk?

INTERESTEN

Uw vennootschap als spaarboekje?

Het geld op uw spaarboekje brengt bijna niets op. Leent u dat geld dan niet beter uit aan uw bvba zodat zij niet moet lenen en u een hoger rendement heeft?

AUTO - BRANDSTOFKOSTEN

Aftrek tankkosten lager dan 75%?

BANK - REKENINGEN

Fiscale gevolgen van pc-banking!

Meest recente adviezen

STUDENTENARBEID

Hoe kunt u studenten reserveren ‘in uren’?

Vanaf 1 januari 2017 kunnen studenten 475 uur tegen goedkope RSZ-bijdragen werken. Sinds 1 december jl. kunt u al tewerkstellingen in uren reserveren via Dimona. Met welke ‘beperkingen’ moet u toch nog rekening houden?

LOONADMINISTRATIE - SOCIAAL SECRETARIAAT

Tijd voor de round-up van de ‘lonen’ van 2016

Nu het jaar ten einde loopt, kan het de moeite lonen om een round-up te maken van uw loonadministratie van 2016. Heeft u bv. wel alle premies al betaald en alle voordelen al aangegeven? Even kijken hoeveel tijd u nog heeft...

AUTO - FISCALE AFTREK

De fiscaal betere autokosten...

Uw beroepsmatige autokosten zijn in principe slechts voor 75% aftrekbaar, maar voor sommige kosten geldt deze aftrekbeperking niet. Welke zijn dat dan precies, en kunt u de btw daarop dan ook volledig recupereren?

Geactualiseerd op: 09.12.2016

Meer van Indicator

indicator